Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Jogvédett képekért akar...

Jogvédett képekért akar perelni egy német cég engem 5000 euróra, jogos a követelése?

Figyelt kérdés

Sziasztok, egyéni vállalkozóként fehérneműk és ruhák eladásával foglalkozom. Pár hónapja kezdtem el rendelni egy német nagykereskedésből, a szabályzatuk alapján akkor használhatom fel a képeiket, amennyiben megrendeltem egy adott terméket.

Nos, kb. 15 terméket feltöltöttem az oldalamra - nyilvános fb oldal - és ebből csak 10-et vásároltam meg előtte, tehát a maradék 5-öt úgy tettem ki, hogy rendelhetnek belőle.

Valamilyen úton-módon a német cég megtalálta az én magyar oldalamat és 5000 eurós kártérítési felszólítást küldött ki nekem tegnap levélben - nem perelt be, de ha augusztusig nem fizetek, akkor lehet befog.

A képeket úgy tettem ki, hogy print screeneltem, rajta hagytam a weboldal, azaz a tulajdonos címét és azt, hogy all rights reserved, tehát a vízjeleket nem szedtem le.

Ez esetben is jogos a követelésük?

Van esetleg kiskapu ebben a helyzetben?

Az oldal szabályzatában az áll, hogy ha jogtalanul használom fel ak épeket, akkor min. 75 eurót kell fizetni kártérítésképpen.

Egy NAV-os barátom szerint ezek a cégek leginkább csak fenyegetőznek, 1000-ből egyszer kapják meg a teljes összeget, amit kérnek. Valakinek esetleg tanács? Ötlet? Ügyvéd ismerős, aki jártas a témában?

2014. júl. 15. 19:41
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem rendelj abból az 5-ből is, meg írsz egy levelet hogy a fb oldalon úgy hirdetted, hogy ezek a termékek lesznek hamarosan. Elnézést kérsz stb.

Bár nem ismerem őket, de szerintem nem lesz belőle semmi.

2014. júl. 15. 22:57
 2/3 anonim ***** válasza:

NAV-s barátod M.o. tapasztalatból beszél, kint ez másképp van, ott 1 hónap alatt ítél a bíróság.

Csináld azt, amit az egyes mondott. Így kikerülöd, vagy kockáztatsz. Bár kint egy könyvelő óradíja 200 euró, az ügyvédé kicsit több, ha bíróság lesz belőle, akkor azt is te fizeted.

2014. júl. 16. 00:42
 3/3 anonim ***** válasza:
Kuldesz linket? Lehet en vennek fehernemut, eggyel bentebb lennel. :)
2014. júl. 16. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!