Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ilyenkor mi a teendőm? Volt...

Ilyenkor mi a teendőm? Volt már valaki hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés

8 évvel ezelőtt szüntettem meg a Bt-met.

Minden normálisan működött, semmi susmus nem volt benne.

Most kaptam egy hivatalos levelet, a nyugdíjellenőrzéstől, hogy vigyek be egy halom iratot ellenőrzés céljából.

Ezek közül nekem 1 sincs (vagyis valahol talán van, de azóta többször költöztem) így az ég világon semmit nem tudok felmutatni.

Ha sehol nem találom ezeket az iratokat, akkor valahol tudok bármiről másolatot, vagy bármi hivatalos papírt valahonnan kikérni?

2014. jún. 24. 15:04
 1/2 anonim ***** válasza:
sajnos a bériratanyag évülési ideje 25 év. Amikor megszűntél épp ezért a nyugdíjfolyósítónak be kellett jelenteni hogy hol őrzöd az iratokat... A megőrzés a te - mint volt ügyvezető - felelőssége. Ha nincs meg, akkor számíthatsz bírságra. A volt könyvelőt kéne megkeresni, hátha nála valami fellelhető, vagy legalább pótolható. Én a gépi adatállományokat viszonylag sokáig őrzöm könyvelőként, bár nem lenne kötelességem, de egy próbát megér.
2014. jún. 24. 15:33
 2/2 anonim ***** válasza:
... én úgy tudom, a munkaügyi és béranyag őrzési ideje 50 év...!
2014. jún. 24. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!