Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Egyéni vállalkozóként miket...

Egyéni vállalkozóként miket írhatok jóvá az adómból? (többi lent)

Figyelt kérdés

Az egyéni vállalkozás profilja informatikai karbantartás lenne szoftver és harver téren,oktatás,internet beállítás,adatmentés,vírusírtás stb...

Másodállásban végezném már meglévő heti 36óraszám feletti főállás mellett,nem KATA adózással.

2014. máj. 23. 13:06
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem az adóból írsz jóvá, hanem költséget számolsz el, azaz a költséges levonod a bevételből, és ez lesz az adóalap. Ez így nagyon egyszerűnek tűnik, de mindenképpen fordulj könyvelőhöz, mert nagyon gyakoriak a változások. Költségként a tevékenységgel közvetlenül összefüggő, számlával igazolt kiadásokat számolhatod el.
2014. máj. 23. 13:54
 2/3 A kérdező kommentje:

szerdára van konzultációs időpontom a valószínűsíthetően jövőbeli könyvelőmmel,igazából pont erre gondoltam amire válaszoltál,csak rosszul tettem fel a kérdést.

Tehát azokat a költségeket amiket megtudok indokolni és ezt el is fogadják,év végén visszatérítésként visszaigényelhetem?

2014. máj. 23. 13:58
 3/3 Gábor t ***** válasza:

Jó lenne ha a nav fizetne. :)ha van költséged, kevesebbet adózol.

A könyvelő elmondja.

2014. máj. 23. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!