Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Szeretnék nyitni egy webáruház...

Szeretnék nyitni egy webáruházat és lenne hozzátok egy kérdésem?

Figyelt kérdés
Szóval külföldről egy ismerősöm tud behozmi mindenféle arut és én azt jóval bolti ár alatt kínálnám.csak azt kérdezném hogy milyen árut kéne árulni ami például nem kapható magyarországon és sok embert érdekel.
2014. máj. 14. 22:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%

Csak kíváncsiságból, ha olcsóbban adod az árudat és valaki felnyom a NAV-nál, akik kimennek ellenőrizni, hogyan igazolod, az áru eredtét? Mert áfát nem fizettél rá, mikor behozta a haverod az országba.

Ez olyan 6 milliós büntetés lesz, lehet picit több.

Csak úgy kíváncsiságból.

2014. máj. 14. 23:50
 2/11 anonim ***** válasza:
Ugyanmár kedves második! Minden országban van pár nincstelen csöves, akire rá lehet írni egy-egy céget
2014. máj. 15. 00:00
 3/11 anonim ***** válasza:
47%

Márciustól változott a törvény a NAV tart egy előminősítést, és ha úgy ítélik meg, akkor nem írják át a nevedre a céget, de alapítani se lehet.

-Adótartozás

-Tartós munkanélküliség

-Bejelentett lakcímen nem található (volt, akihez kimentek a cégalapítás előtt egy nappal)

-stb.

Csak ez nem megy a híradóban.

2014. máj. 15. 00:07
 4/11 A kérdező kommentje:
Ne ilyen nagyba gondolkozzatok. Én úgy gondoltam hogy pl OLX-en adnám el a dolgokat.
2014. máj. 15. 07:26
 5/11 A kérdező kommentje:
Amúgy ha én veszek külföldön egy fülhallgatót akkor azt nem adhatom el használáuként??? Ez most akkor hogy van??
2014. máj. 15. 07:31
 6/11 anonim ***** válasza:
58%

"tud behozmi mindenféle arut és én azt jóval bolti ár alatt kínálnám"---milyen dolgokról van szó? Mekkora az eltérés bolti árhoz képest?

".csak azt kérdezném hogy milyen árut kéne árulni ami például nem kapható "M!!!!!"agyarországon és sok embert érdekel."---nyilvánvalóan azokat, amikre az előző részben rákérdeztem! De ha te sem tudod, érdemes lenne megkérdezned a haverodat...

Mivel webáruházban árulnád nyilvánvaló, hogy adóznál is, tehát a korábban említett dolgoktól nem kell "fosnod" :)

2014. máj. 15. 08:00
 7/11 anonim ***** válasza:
33%
Magyarországon ez túl van szabályozva. Alapíts ilyen áruházat Szlovéniában! Kevesebb az adó, az ottani nav nagyon laza, kicsik a bírságok...
2014. máj. 15. 08:15
 8/11 anonim ***** válasza:
58%

Amennyiben kicsiny hazánkban van a lakhelye, itt tartózkodik a legtovább, akkor is itt kell adóznia. Az adóparadicsomokat így szüntették meg pár éve :)

De csinálja csak úgy ahogy te tanácsoltad, legalább a honatyáknak lesz a büntetésből befolyt összegből lehetőségük szavazókat vásárolni...

2014. máj. 15. 08:49
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha OLX-en árulod, de rendszeresen, akkor is kell vámot fizetned, adót fizetned járulékokat fizetned és más egyéb kötelezettségeid is vannak, szóval nem is biztos, hogy olyan olcsón tudnád adni.

Ha meg meg akarod ezt kerülni tájékoztatlak, hogy a NAV pont erre van most ráállva. Ellenőrzik az ilyen oldalakat és, ha felfedeznek már megy is a büntetés. Ez sem hiszem, hogy megérné neked.

Ami nem kapható Magyarországon az nem érdekel sok embert.

2014. máj. 15. 10:00
 10/11 anonim ***** válasza:
48%
Én ki fogom rúgni a magyar alkalmazottjaimat mert drágák a NAV miatt; majd kint felveszek szlovéneket és onnan nyomom a magyar üzletet is.
2014. máj. 15. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!