Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Milyen üzletet érdemes nyitni...

Milyen üzletet érdemes nyitni Komáromban a főútmellet? (többi lent)

Figyelt kérdés

Egy olyasmit szeretnék amiből havonta tisztán a 500 ezer meglenne.

És ami reggel 6-tól max 16:00-ig lenne nyitva..

főút mellett nagyon jó helyen található.

szerintetek:

mi vegyesboltra gondoltunk, de sajnso koáromban van belőle 1000-db.

Vagy számítógépes internetes házra, (nem tudom hogy ez hogy jövedelmez.)

2014. ápr. 24. 11:53
 1/2 anonim ***** válasza:

Jajj.

Akkor könyvelőként, adótanácsadóként szeretnék egy pár kérdést feltenni- illetve válaszold meg magadban.

Fejben össze tudsz szedni nagy vonalakban egy "üzleti tervet" és ha a végén a havi egyenleged 500 eFt plusz, akkor jó az ötleted (de úgy látom, ötleted sincs, így kicsit nehéz lesz, de vágjunk bele):

- mennyi a kezdő tőkéd? (kereskedelmi jellegű tevékenység nem működik tőke nélkül- főleg kiskereskedelem- valamennyi készletednek kell lennie)

- van-e valamilyen üzlethelyiséged vagy bérelnéd? ennek mennyi a díja?

- van-e valami fogalmad a kereskedelemről, esetleg végzettséged, tapasztalatod? alkalmazottat akarsz foglalkoztatani? tudod mennyibe kerül egy hónapra a foglalkoztatása (bér, járulékok, adminisztráció)

- van-e már vállalkozói engedélyed (anélkül nem fog menni)

...ááá inkább nem is folytatom...

amit tudj azért:

500 eFt/hó tisztán az évente 6 MFt, tegyük fel, hogy társasági adófizetési kötelezettségednek elget teszel mondjuk 800 eFt-1 MFt értékben (sok tényezőtől függ)- de hogy kiskereskedelemben hogy lesz első évben pozitív adózás előtti eredményed ötlet nélkül az rejtély). Akkor máris 7 MFt AEE-nél tartunk.

Mennyi bevételt kell akkor termelned, hogy az legalább 7 MFt-tal több legyen, mint az eladott áruid beszerzési értéke, a boltban dolgozó bérek és járulékai, az anyagjellegű kiadásaid (rezsi, üzemanyag az autódba, amivel beszerzel), bérleti díjad (üzlethelyiség, esetleg raktár, üzletberendezésed, gépjárműved) stb. értékcsökkenése, hatósági díjak, engedélyek költsége, rendszeres egyéb költség (pl. könyvelő, valamilyen szoftver az árukészlethez, pénztárhoz stb., autó szervíze, biztosítása, üzlet biztosítása stb.)- és ez csak nagyvonalakban.

A másik fő tétel bedig egy egyszeri nagyobb beruházás, amihez ugye rendelkezned kell forrással: üzlet kibérlése (első X havi bérleti díj és kaució), a bolt berendezése, esetleges átalakítása, valamilyen gépjármű a munkához és a legnagyobb falat: egy jó kezdő árukészlet, ami el is adható, igény van rá stb.

Ami nekem (bár nem vagyok kereskedő) nagyon "necces" az épp a 16 óráig nyitvatartás- kicsit kevés, nem?

...azért ezeket gondold végig ép ésszel- ülj le és írd össze (ha ilyenbe akarsz belevágni, akkor minimális fogalmadnak kell lennie arról, hogy pl. egy kezdő árukészlet mennyibe kerülne, miből álljon össze-nekem nincs, mert nem ez a szakmám)

2014. ápr. 24. 15:17
 2/2 A kérdező kommentje:

a pénz nem gond,

a berendezés sem,

sőt még az árú sem amit eladnák

gondolkodtam magánnyomozói irodában is.

De hamburgesnek sem lenne utolsó.

2014. ápr. 24. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!