Számítógépes szerviz nyitáshoz milyen végzettség szükséges?
Számítógépeket szeretnék javítani, hardveres és szoftveres hibákat, szükséges ehhez valamilyen végzettség, és ha igen milyen?
A céget bolti értékesítésként jelenteném be. De végeznék javítást is.
Ha cég és nem egyéni vállalkozás és nem főtevékenység, akkor melléktevékenységben szinte "bármit" folytathat a cég végzettség nélküli tulajdonosokkal. Kivételek azért vannak, de arról cégalapításkor tájékoztat az ügyvéd.
Egyéniben pedig minimum okj-s végzettség kell a szervizeléshez és kereskedelemhez is külön-külön, kivéve ha 4791-es teáor e-kereskedelem .
Kft -röl van szó, idézném amit írtál "Ha cég és nem egyéni vállalkozás és nem főtevékenység, akkor melléktevékenységben szinte "bármit" folytathat a cég végzettség nélküli tulajdonosokkal." a tulajdonosnak üzletvezetői végzettsége van de kell olyan embert alkalmaznia akinek van róla végzettsége? Vagy akár én is végezhetek javítást? Egyáltalán ellenőrzi ezt bármilyen hatóság?
A cég hivatalosan informatikai nagykereskedés.
Nem. Cégalapításkor az ügyvéd nem ellenőrzi, nem része az alapító okiratnak a bizonyítvány másolata, így kerül beküldésre a cégbírósághoz. Ha formailag rendben van bejegyzik.Törzstőke most ugyan 3 millió, de már hallottam én is érdekes dolgokat róla, arról nem is beszélve, hogy van hogy azt sem ellenőrzi az ügyvéd.
Üzletnyitás az más kérdés, ott kérhetik hogy egy fő- mivel főtevékenység kereskedelem és az üzlet is kereskedelmi profilú- akár alkalmazott, akár tulajdonos nyitva tartási időben legyen az üzletben (eladó térben) akinek van kereskedelmi végzettséget igazoló bizonyítványa.
Én Bt-vel kiskereztem anno, ahogy most Te is szeretnél, nem volt gond az üzletvezetői képesítéssel való szervízelésnek.
A kft-be meg felsorolni is sok lenne, mi az ami nem kompetenciám, mégis pontosan szám szerint 52 fajta tevékenységi körrel van bejegyezve.
Csinálni csinálhatod, de képzeld el a következő eset következményeit.
Javítasz egy pc-t kiadod és a ügyfeled hazaviszi, használja majd másnap áramütés éri a pc-t megérintő gyermekét. A nyomozás hozzád vezet és megkérdezik milyen szakmai végzettség birtokában végezted a szerelést. Mivel még egy okj pc szerelő végzettséget sincs biztosan el fogják hinni, hogy nem a szakszerűtlen szerelés okozta az újbóli meghibásodást. Ez persze egy eltúlzott hiba de előfordulhat és még számtalan garanciális problémával találkozhatsz mivel nincs a birtokodba szakmai végzettség minden szinten veszteni fogsz.
A NAV nem fogadja el a számládat egy ellenőrzéskor hivatkozva hogy nem végezheted volna a tevékenységet amit kiszámláztál, ez igen fájó szokott lenni.
Átgondolnám még egyszer és nem arra fókuszálva mindenképpen csinálni szeretném hanem hogy csinálhatom úgy hogy a végén ne járjak rosszul.
Imádom ezt az országot a hentes - burkolást végez, a fodrász - pénzügyi tanácsadó, kárpitos - sales-es. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!