Megfelelő vállalkozási forma választása?
Bejelentett 8 órás munka mellett szeretnék céget alapítani, ezzel az utánam való költségeket megspórolva tudnék hivatalosan a saját dolgomat is művelni.
A kérdésem az lenne, hogy milyen vállalkozási formát választhatok úgy, hogy csak 1 személlyel, mert egy szoftverem van, amit árulnék hivatalosan cégeknek, viszont ezzel a 3 millió forintos törzstőkével most megfogtak... Bár egy neten kérdezett jogász megnyugtatott, hogy egy év alatt be lehet fizetni :) ..... Azért kezdő vállalkozásnak 250.000-et csak erre kitermelni azért megnézném hol sikerül, és akkor még nem fizettem könyvelőt sem... Aki ért ehhez, mit javasolna nekem? Egyéni vállalkozói, kata? Bt. a 2 tag miatt nem jó. Én az ügyvezető lennék, és weben intézném az eladást.
Ezzel nincs is probléma, de ilyen mértékű törzstőke véleményem szerint enyhe túlzás. A 6-szorosa az előzőnek.
Viszont ez nem volt válasz a kérdésre.
inkább a fél milla volt túl kevés.
kérdésedre a válasz:
BT, egyéni vállalkozó, katás egyéni.
Amúgy kezdetben a kata bőven jó, főleg 8 órás állás mellett, csak olvass utána a hátrányainak, feltételeinek, könyvelővel konzultálj.
Szolgáltatásra, szellemi termékre, egyéni kata, azután az első év után lehet gondolkodni, mi a fontos neked?!
És hogy megéri-e, és mire váltani?
A kft 3 milliója meg nagyon is rendben van, ha nem akarsz Te sem behajthatatlan követelésként a pénzed után rohangálni a 100.000 Ft-ból létrehozott, majd felszámolt kft-k miatt.
"Ezzel nincs is probléma, de ilyen mértékű törzstőke véleményem szerint enyhe túlzás. A 6-szorosa az előzőnek.
Viszont ez nem volt válasz a kérdésre."
Pont ez benne jó, most nem alapíthat minden ember kft. Így bt vagy egyéni vállalkozó lehet, aki alapból a magánvagyonával felel mindenért. Mostanra a kft tulajdonosa is. De jobb ez így mindenkinek.
Ez így szép és jó ez a 3 millió, de ahogy ez az 500K, úgy a 3M is csak címlegesen lesz meg sok új cégnél. A bejegyzésnél ott van, aztán viszik vissza a kölcsönadóknak a pénzt... Érthető, hogy kik ellen szól, de most például az én esetemben megfogtak, mert effektíve költségem nincsen, de majd feltételezem az ilyen-olyan változtatásokkal fizethetek jó sok illetéket ide-oda...
No mindegy igazából, azzal főzünk ami van... Köszönöm a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!