Szabadalmaztatni szeretnék, de nincs meg a kellő anyagi fedezetem rá, hol találhatnék támogatót?
Már válaszoltunk neked erre.
Készítsd el aszabadalmi leírást, prototípust és házalj a potenciális gyártóknál, forgalmazóknál. Ők meg tudják ítélni, hogy miről van szó.
A szabadalmi jog érhet 1 milliárdot és érhet 0 forintot. Hogy gondolod, hogy itt számot tudunk mondani? Mire?
Szia!
Jól mondták fentebb, hogy mit kéne csinálnod, de én magát a koncepciót nem értem, hogy "inkubátorház". Mert már minden kórházban vannak inkubátorok, sőt vannak nyílvános inkubátorok is, hogy a nem kívánt újszülötteket azokba tegyék, azaz nem értem, hogy erre mi lenne a fizető képes kereslet...
Oh, hirtelen ez eszembe se jutott, mert a csecsemőkről, gyerekekről és életmentésről a valódi inkubátorra asszociáltam, bocsi...
Amúgy sok egyetemen van szabadalmi bizottság, náluk is próbálkozhatsz (de azért a találmány illeszkedjen az egyetem "profiljába"; pl. egy eü.-i találmánnyal felesleges a köz.gazd.-i egyetemen kampányolni, inkább orvosin kellene).
üdv
Én szerintem ezek a dolgok nagyon nehezen indulnak be.Valószínűleg a házalás lenne a legjobb vagy szabadalom nélkül gyártani.Esetleg prototípust valahogy megépíteni egy kórházban valahogy rávenni az igazgatót ,hogy legalább próbálják ki aztán ha a sajtó felkapja minden megy magától.
Eladni csak akkor add el ha tényleg megszorulsz és tudod ,hogy nem csak a fiók aljára megy mint a vízzel működő autó 20 éve pl...
Sok szerencsét, remélem sikerül majd összehozni a gyerkőcök érdekében is.
Valószínűleg sehogy, a szabadalmakat a nagy cégeknek találták ki, hogy meg tudjanak élni mások ötleteiből (ellentétben a hagymázas rózsaszín ködös közhiedelemtől, hogy a feltalálókat védik, ha őket védenék, akkor nem lenne ilyen tetves drága, pont a feltaláló az utolsó, aki ki tud fizetni egy szabadalmaztatást).
Ha tényleg jó, amit kitaláltál, és sikerül pártfogót találnod, akkor több, mint valószínű, hogy mindenféle csűrés-csavarással elszedik tőled, és maguk szabadalmaztatják. Ez mindennapos dolog, figyelj rá oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!