Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Lehet vállalkozást indítani...

Lehet vállalkozást indítani alaptőke nélkül?

Figyelt kérdés

Még nincs semmilyen vállalkozói papírom, csupán egy szimpla civil vagyok, aki egyelőre munkanélküli (még 4 hónapig). Szeretnék indítani egy saját vállalkozást, de még kezdőtőkém nincs és nem is hiszem, hogy lesz. Kiszemeltem magamnak egy épületet, ami már évek óta üresen áll és valószínűleg az önkormányzat tulajdona (most megyek betekintést kérni a földhivatalhoz, hogy kié). Szeretném megvenni, vagy legalábbis elérni, hogy az ingatlan az én tulajdonomba álljon és abból pedig ifjúsági házat, rendezvényközpontot, discot és koncerttermet szeretnék létesíteni. Elég sok dologra alkalmas az épület, volt aki avval a szándékkal akarta megvásárolni (nem tudom kitől), hogy éttermet csináljon belőle magának. (két szintes épület valószínűleg régen egy közeli gyár menzája volt)

Hogyan van arra lehetőség, hogy alaptőke nélkül valamennyi hitelt, vagy visszatérítendő, vissza nem térítendő támogatást, kohéziós támogatást nyerjek/vegyek fel és vállalkozást indítsak, majd megvegyem az épületet, felújítsam és üzembe helyezzem?

Nem mellesleg az ilyen nemű vállalkozás milyen vállalkozásnak minősül? Egyéni, BT, KFT stb...?

2014. febr. 7. 17:58
 1/3 anonim ***** válasza:

1 önkormányzat inkább hagyja szétlopni összedőlni mit hogy kiadja valakinek normális áron az ingatlant! Kivéve ha van ismerős akinek a zsebét megtömöd.

2 nem termelő vagyis nonfrofit-ra nem kapsz pénzt.

3 ez ifjúsági ház meg ilyesmi halott ötlet.

2014. febr. 7. 19:02
 2/3 A kérdező kommentje:
És ennyi? Pont? Az éttermek mégis kapnak az új széchenyi tervből támogatást, na meg számos szórakozóhely.
2014. febr. 7. 20:52
 3/3 anonim ***** válasza:

Attól függ hol vagy... Én jutottam hozzá tavaly hasonlóképpen, de nem tulajdonba, hanem díjmentes bérleti lehetőséggel önkormányzati ingatlanhoz komolyabb bennfentesség nélkül is (vendéglátó egység + szolgálati lakás, nem mellékesen 11ha parkosított terület, szabadtéri színpad és sörkert használata, stb.)

Ez kis településen nem lehetetlen, sőt támogatják is, de kell a számlaképesség. Magánembernek nem nagyon adják oda.

Regisztrálj munkanélkülibe és 3 hónap után 20% önerő mellett kapsz támogatást vállalkozás indításhoz,további hitel lehetőség kezdőknek a vállalkozásfejlesztési alapítvány mikrohitel, de általában ingatlan fedezet, vagy bankgarancia kelleni fog a 20%-os önerőn felül és 3 évig fenn kell tudnod tartani..

Vagy ha van ütőképes az ötleted (nem csak amolyan, mindenhol van csinálok én is egyet..), akkor Életpálya Alapítvány. De tőke nélkül nehéz lesz rentábilisan működni.

Olyannak minősül, amilyet Te akarsz. KFT-hez 3 millió törzstőke kell,de költségesebb a működtetés és megszüntetés is,

Egyéni vállalkozáshoz ügyfélkapu regisztráció elég lehet, lehet szüneteltetni ha nem menne, gyorsan olcsón meg lehet szüntetni. Bt-vel meg nincs értelme foglalkozni, hacsak nem 500.000-es kft-ből alakulsz át tőke hiányában.

2014. febr. 7. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!