Ha felveszek egy embert támogatással .6+3hónaprá akkor nekem mennyit kell még utánna fizetnem. Előre kell a bérét és munkaügyi utánna utalja a pénzt és utánna a szja engem illet vagy azt is a munkaügyi állja?
Tartós munkanélkülinek kell lennie vagyis aki az elhelyezkedés előtti 9 hónapon belül legalább fél évig regisztrált munkanélküli volt.
A kedvezmény az első két évben (maximum bruttó 100 ezer forintos bérig) nem kell fizetned utána járulékot, a harmadik évben pedig 14,5 % ekkor a fele járulékot kell fizetned.Ahhoz, hogy igénybe tudjad venni a kedvezményt, a tartós munkanélkülinek igazolást kell hoznia a munkaügyi központtól.
A másik megoldás a munkaügyi itt tavaly még volt olyan, hogy az első 4 hónapban fizették a munkaváll bérét és járulékait, aztán köv.4 hónapban bére felét és járulék felét, majd azt köv.4 hónapban a járulékait.Meg kell kérdezni, hogy milyen lehetőségek vannak jan.1-től.
Függ a végzettségétől és a településtől is.
Nekem egy halmozottan hátrányos helyzetű településen, a 90 napos foglakoztatásra, 100%-os bér- és járulék támogatás volt előirányozva, egy szakképesítés nélküli, 2 éve állás kereső ember után, tovább foglalkoztatási kötelezettség nélkül (szezonmunka lett volna neki) és további 40% feletti járulék a tovább foglalkoztatási időszak első évében, másodikban pedig még mindig talán 15% körüli.
De ha megvan az ember,hogy kit akarsz majd alkalmazni, bemész a munkaügyibe, kikeresik neked, hogy mit tudnak rá ajánlani. Az első hónap mindenképp a tied lesz, amit fizetned kell és nem lehet NAV tartozásod(járulék, stb.) az igénylés időpontjában, de ez indulóként nyilván könnyen elérhető. kb ennyi feltétele van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!