Ha volna valamennyi kezdőtőkéd (pár 10 millió), akkor indítanál vállalkozást? Ha igen, milyet?
Az elsővel értek egyet, de azt cáfolnám, hogy kevés lenne.
Én 25-el beérném..
Inkább 50.000 fő feletti városokban 2-3 garzon (5-7 millió/db), mintsem pl. egy bp-i frekventált helyen lakás.
És még csak vállalkozás sem kell hozzá, így a járulékkal való bajlódás is minimalizálható.
+ egy tanya gazdálkodásra.
Első válaszoló vagyok. Azért mondtam, hogy nem elég pár 10 millió, mert nem egy-két lakásban gondolkodok, hanem vállalkozás szinten. Építeni egy társasházat 80-100 lakással, majd kiadni bérbe a lakásokat. Ehhez több pénz, vállalkozás, hitelek, tervezés, stb kellene. Nagyon érdekelne, hogy hogyan kell gazdaságossá tenni egy ilyet, kiszámolni, hogy mekkora az a ház, aminél megéri egy ilyen vállalkozásba fogni, és üzemeltetni.
Persze néhány lakással is meg lehet csinálni, de azt bárki megteheti, akinek van egy használaton kívüli lakása.
Bankban dolgozok.
Nem hivatalosan, de szoktak keringeni listák a nemfizeo devizahiteles lakásokról, amiket olcsón, piaci ár 40-50%-ért meg lehet venni. (A banktól, mert az adós nem fizet, így a banknak jobb, ha megszabadul tole.) Utána meg vagy kilakoltatod a népet onnan, vagy viszonylag jó havi bérleti díjért megengeded, hogy ott lakhassanak.
Lényegében olyan, mint egy privát árverezés.
2 dolgot nyersz: Olcsó lakást, és egy családot, aki hajlandó bérleti díjat fizetni, hogy bent maradhasson.
# 5/6
Miből gondolod, ha a banknak nem fizettek, akkor majd egy magánszemélynek fognak?
#5 vagyok:
Egyrészt nem az a fő cél, hogy a havi bérlet magas legyen. A cél az olcsó ingatlan, amit majd 5-10 év mulva két-háromszorosáért eladsz. Nem muszáj magas bérleti díjat kérni.
Másrészt ezek az emberek a rajtuk lévő stressz miatt nem tudnak tisztán gondolkodni. Nem tudom elmondani Neked, hogy hány esetben intéztem már ilyen tranzakciót:
Utálják a bankot az emberek (működik a propaganda), félnek, hogy a bank elveszi a házat, hogy a gyereknek nem fognak tudni mit adni. A tudat, hogy ugyan a házat elvesztik, de többet nem kell a bankkal törődni, mert egy magánszemély megvásárolja alóluk és ezentúl nem az "adós" címke lesz rajtuk, hanem az "albérlő", motivációt ad az embereknek.
A leghatásosabb a dolog, amikor nem csak a családfő van ott a tárgyaláson, hanem az egész család. Férj, feleség, gyerek. Ilyenkor a férfin nyomás van, hogy bizonyítania kell a feleség előtt, hogy ő véget tud vetni a bank által generált stressznek, hogy ő ki tudja szedni a családot a bank-csapdából. Így könnyebben megy bele egy -számára nyilvánvalóan veszteséges- üzletbe. ...ami annak ellenére, hogy számára pénzügyileg rossz, nagyon jól hangzik, mert megnyugvást ad.
Ugyan ezt a szabaályt alkalmazzuk, amikor életbiztosítást adunk el: Sosem tárgyalunk nővel, vagy családos, de egyedül jövő férfival. Soha. Akár vissza is mondjuk a szerződéskötés időpontját. Mindig kell, hogy a férfi hozza magával a nőjét, mert akkor ha olyat mondunk, hogy "Miért nem akarja ezt a drágább biztosítást a családjának? Miért nem akar nekik jobbat?", akkor nyomás alatt érzi magát és könnyebben belemegy az üzletbe. Teljesítési kényszer van rajta.
Ismét #5 vagyok.
...de visszatérve a kérdésre, pár 10 milliónál nem annyira ingatlanozni kéne.
Sokkal jobbak az árverések. A kilakoltatott családok cuccai, elektronika, antik dolgok, nemesfém, ékszerek. Aki nem volt még árverésen, annak fogalma sincs, hogy milyen király dolgok vannak néha.
Itt is egy jó tanács: Ha kezdő vagy, akkor először a nyilvános körű, nagyobb árverésekre menj. A nagyobbakra. Ott megtanulhatod, hogy mi hogyan megy, ha valamit rosszul csinálsz, nem értesz valamit, akkor sincs nagy baj.
A zártabb, kisebb létszámú árveréseknél van egy állandó vásárló-csoport. Itt nagyobb értékek szoktak menni általában. Mindig ugyan azokat az arcokat látni évek óta. Oda csak akkor menj, ha már profibb vagy, értesz a dolgokhoz, mert ott érdemes az emberekben jó benyomást kelteni. Az egy olyan kör, ami valóban számít, pénzes, ott van mindenhol.
Örök szabály: Ne légy arrogáns. Ha a kétméter magas kopaszfej túllicitál, ne vedd fel vele a versenyt, mert te fogod a rövidebbet húzni. Engedd el, ne csinálj presztízskérdést semmiből. Csak kicsiben kezd, legyél nyugodt, tiszteld a környezetedet és akkor Téged is tisztelni fognak.
"A cél az olcsó ingatlan, amit majd 5-10 év mulva két-háromszorosáért eladsz. "
Aki ilyet leír, annak az írását kár tovább olvasni. Az ingatlan árak most vannak a helyükön, semmilyen elemző nem vár lényeges emelkedést 5-10 éven belül, nemhogy 200%-osat!
A zárt körű árverésekről meg annyit, hogy ott olyan 500 milliós tétel a normális. A bankok nem egyesével adják el az elkopzott autókat, hanem 100-asával..
Kétlem, hogy a valóságban (és nem egy discovery channeles sorozattal) ilyen közelébe kerültél volna, ha itt 10 milliókon megy a sopánkodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!