Kerékpár szereldét megéri nyitni vidéki kis faluban?
Figyelt kérdés
2014. jan. 23. 22:12
1/9 anonim válasza:
Nem. Jó néhány helyen sok ezres lakosság mellett is küszködnek nagyobb városokban a javítók. Na most gondold el, hogy egy olyan helyen, ahol lakik 800-1500 ember mennyi dolgod lenne? Ez így jól hangzik ugye? Most vondd le azokat, akik még / már nem tudnak biciklizni, és azokat akiknek nincs biciklijük. Kb. 500-600 fő marad. Gondolj bele, hogy hozzád csak nagyobb szerelések elvégzésére és vásárolni járnának, mert mindenkinek van otthon ( majdnem mindenkinek ) egy pár szerszám, spray. Kb. 100 ember marad. Most gondolj bele, hogy van, aki csak 1-2 havonta viszi el. Ez azt jelenti, hogy havonta 10-15 ember vinné el. Ezt szorozd be átlaggal, szóval kb. 5000-6000 Ft-al. Meg lehet élni? Egy nagyvárosban van konkurenciád, viszont így is több a vendég, azaz több esélyed van.
2014. jan. 23. 22:42
2/9 anonim válasza:
Na jó, kis falu lehet 3000 fős lakossággal is, így a végére 30-50 ember jut. Így normálisan családdal meg lehet élni. De ez nem egetrengető. Egyébként minél többen laknak egy adott helyen, annál nagyobb az esélye a konkurenciának. 1-es vagyok.
2014. jan. 23. 22:45
3/9 anonim válasza:
Szerintem sem.
Ha valaki nem is tudja megcsinálni magának, a kis faluban mindenki tudja, hogy a Pista bácsi szuperül ért a bringákhoz.
2014. jan. 24. 06:15
4/9 Linkoln válasza:
Vidéken borzasztó béna bringákat hoznak, amik 2000-5000ft-ot érnek. Minden haldoklik rajtuk, a csodát várják tőled, hogy varázsold újjá, alkatrész nélkül, úgy hogy leszakad a váltó ha meglazítod...
Cserébe sajnálják az 500ft-ot is fizettségnek, amikor a pucolásra több energiád ment el :/
Én azt mondom nem jó ötlet. Diáknak tökéletes zsebpénznek.
2014. jan. 24. 20:33
5/9 anonim válasza:
Minden cég elindítás előtt szokás közvélemény-kutatást végezni. Ez alapján ha úgy látszik,hogy anyagilag nem éri meg akkor adott a válasz.
2014. jan. 27. 10:40
6/9 anonim válasza:
megéri. A falukban általában sok idős ember lakik, akik biciklivel járnak. ha nem dolgozol túl drágán, nagyon sokan járnak majd hozzád. Egyébként gyerekek is szívesen bicikliznek és néha nagyon durván.
2014. jan. 27. 16:28
7/9 anonim válasza:
Abszolúte bukta.
A falusi ember nem olyan balfácán mint a legtöbb városi.
Ő meg tudja javítja saját maga, vagy a szomszédja.
Falun ugyanis közösségben élnek és ismeri egymást.
Nem úgy mint a panelban, hogy azt sem tudod ki lakik a melletted lévő ajtó mögött.
Felejtsd el az ötleted!
2014. jan. 29. 17:08
8/9 anonim válasza:
Én annak idején sokat beszélgettem a falunk biciklijavítójával. Nem tudott megélni belőle. Olyan rossz állapotú olcsó bicajokkal járnak (az újakat is ideértem), hogy már egy 500-1000 forintos javításért is húzták a fogukat. (Ha nekem hozott valami pár ezer forintos alkatrészt, akkor még ő kért elnézést, hogy ez ennyibe kerül a nagykerben. Utánanéztem - tényleg annyi volt.)
Pár év után lehúzta a redőnyt, pedig a 3 összenőtt falu lakossága kitett vagy 7-8ezer embert. És konkurenciája sem volt.
2014. jan. 31. 13:26
9/9 Linkoln válasza:
Itt 10 000ren vagyunk a városban, 1-etlen szerelő. Nincs konkurencia, nem véletlen.. :/
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!