Indíthatok e vállalkozást most?
Jelenleg GYEDen vagyok 9 hónapos kisfiammal. Szeretnénk a férjemmel most vállalkozást indítani. Ő otthagyná a főállását. Kereskedelmi tevékenység lenne, ehhez én elvégeznék egy tanfolyamot. Terveink szerint én lennék az egyéni vállalkozó, ő meg az alkalmazottam. Erről a munkahelyemnek kéne e tudnia, és egyáltalán lehetséges e, hogy egyéni vállalkozó is legyek? Amint a kisfiam elmúlt egy éves, dolgozhatok e a saját vállalkozásomban hivatalosan is, úgy, hogy az eredeti munkahelyem mit sem sejt erről?!?!
Vagy most úgy kéne, hogy a férjemnek lesz kereskedelmi végzettsége, ő nyitja a vállalkozást, és én csak láthatatlanul segítek neki?
Egyszerűbb lenne, ha nekem kéne elvégeznem a tanfolyamot!
Köszönöm!
Könyvelő kelleni fog természetesen. A mai nap eldöntendő kérdése pedig az, hogy inkább a férjem szerezzen kereskedelmi végzettséget (neki nehézkesebben menne), vagy én!
Sajnos ezt nem lehet máshogy megoldani mint főállásban. Szerintünk pont azon fog múlni a bolt sikere, hogy segítőkész lesz a személyzet, nem lesz lehúzás stb. ezért egyértelmű, hogy nem alkalmazottal szeretnénk csinálni. Az én gyedem most megmarad jövedelemnek mindenképp, úgy, hogy a háttérben segíteni is tudok a munkában. A férjem meg mindenképp ott akarja hagyni a munkahelyét, nem bírja már tovább! Vannak tartalékaink, nem számítunk rá, hogy rögtön nyereséges lesz a vállalkozás. Ha nem jön be az ötlet, majd valahogy kilábalunk belőle, de sose bocsájtjuk meg magunknak, ha nem próbáljuk meg, megpróbálni meg csak ilyen merészen lehet...
Úgy néz ki én most maradok a háttérben, de nagyon köszönöm a válaszokat és a jókívánságokat is!
Még azt szeretném kérdezni, hogy jól tudom, hogy a vállalkozás elindításához elég az, ha a férjem megkezdi a Kereskedő képzést! Akkor az már megfelel annak, hogy van végzettsége?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!