Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Egyéni vállalkozásnál ha...

Egyéni vállalkozásnál ha hitelt veszek fel, az bevételnek számít?

Figyelt kérdés
Mert ezzel nem vagyok tisztában.. mert a a bank hogy elszámolhatom a költségeket.
2014. jan. 16. 20:07
 1/2 anonim ***** válasza:

???

A hitel költségeinél kizárólag a kamatok ráfordításait számolhatod el + folyósítás, megszerzés költségeit, de a tőke törlesztést nem. Így bevételnek sem számít a hitel.

Ha kettős könyvelést vezetnél, akkor:

Forintszámla - Hitelszámla: Hitel összege

Törlesztéskor:

Hitelszámla - Forintszámla: Hitel tőkerésze

PÜ-i kamat RÁF - Forintszámla: Hitel kamata

2014. jan. 16. 21:30
 2/2 A kérdező kommentje:
Ilyesmire gondoltam, csak hülyén fogalmaztam meg. Tehát akkor a NAV nem veszi figyelembe. Amúgy ha vállalkozás alatt felveszek hitelt, de ha véletlenül nem nyereséges és lehúzom a rolót és visszaadom az EV engedélyt, akkor magánszemélyként kell tovább fizetnem, vagy egyből viszik a házat? Vállalkozói jelzálogról van szó, csak még nem volt részem benne és eléggé tartok tőle. Relatívan kis összegről van szó, 1 millió és magán ingatlanra megy. Erről esetleg tudsz valamit?
2014. jan. 16. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!