Bt vagy Kft? Melyik lenne jobb választás?
2 év. De ha új tevékenységet veszel fel , vagy változtatod a társasági szerződést, akkor, azonnal be kell pengetni.
Egyéni vállalkozó nem jobb, akkor csak havi 50 fizetsz. Ha katás vagy.
Kft-nél ez havi 137 ezer.
Persze tudné kéne milyen formában végzed ott a tevékenységed.
A kérdés, hogy miért kell céget alapítanod?
Ha egyszerű a tevékenységed miért nem jó az egyéni vállalkozó, vagy egyéni cég?
Ha egyedül vagy az egyéni cég szerintem korrekt vállalkozás
Társas vállalkozást akkor indít az ember, ha vannak üzlettársai (egyszemélyes kft.-k persze vannak, csak kérdés megéri-e)
Magyarországon, valamiért a vállalkozók a betéti társaságokat nem szeretik, de szerintem ez csak azért van, mert a kft az valahogy komolyabbnak hat. Pedig ez marhaság.
A másik érv a kft mellett az szokott lenni, hogy csak a vagyonával felel a vállalkozás, de ez nem egészen így van, ugyanis az ügyvezetőnek itt is óriási felelőssége van, a privát vagyonát ő is kockára teszi, arról nem is beszélve, hogy pl. hitelfelvételnél készfizető kezesi papírt iratnak alá a tulajdonosokkal, tehát a pénzügyi felelősség alól itt sem lehet elbújni.
Bt beltagjának lenni olyan mint kft ügyvezetőjének lenni. A Bt kevesebbe kerül.
Az én sorrendem tehát: Ec., Bt., Kft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!