Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Otthon szeretnék egy kis...

Otthon szeretnék egy kis standon árusitani, hogyan kell elindulni?

Figyelt kérdés
A férjem mellékvállalkozó és én az ő nevére szeretnék egy standot a házunknál,hogy kell engedélyeztetni?
2014. jan. 1. 12:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Habár nem vagyok teljesen képben, valószínűleg függ a terméktől - mármint ha hajszárítót gyárt a férjed, akkor annak komolyabb megkötései vannak, mintha sárgarépát termesztetek... :)
2014. jan. 1. 13:37
 2/13 anonim ***** válasza:

Nem mindegy hogy eladsz vagy szolgáltatsz. pl ha bögréket adsz el, ahhoz nem kell "stand", odajön a vevő átveszi, kifizeti kész. Viszont ha kozmetikát, fodrászatot üzemeltetsz, ahhoz már antsz engedély szükséges, illetve szabályoknak meg kell felelni.

talán ha pontosítanád mit is akartok csinálni, akkor érdemlegesen is tudna itt 1-2 ember válaszolni.

2014. jan. 1. 15:27
 3/13 A kérdező kommentje:
igen bögre tányèr gyöngy fülbevalók apróságok a sètálo utcában lakom ès ott szeretnèk a kapumban egy standot.
2014. jan. 1. 15:40
 4/13 anonim ***** válasza:
Fodrászathoz, kozmetikához nem kell engedély!!!! A bögre árusítást viszont be kell jelenteni az önkormányzathoz.
2014. jan. 1. 16:14
 5/13 anonim ***** válasza:

16:14

Hogy a fenébe ne kellene?

Kozmetikustól tudom, hogy házi kozmetikához ANTSZ szükséges, és azt nem kapod meg, ha nincs megfelelő wc-d helyed, stb.

Persze lehet e nélkül is nyomni, és akkor vállalkozói sem kell hozzá.

2014. jan. 1. 17:30
 6/13 anonim ***** válasza:

Hát hogy fenébe kellene???? Hidd el, hogy nem kell, már jó pár éve! Még bejelenteni se kell!

Veszélyes hulladékra kell kifizetni 8 ezer ft körül, ennyi. Senki se jön ki!

2014. jan. 1. 17:44
 7/13 anonim ***** válasza:

Aha, tulajdonképpen nem saját készítésű terméket, hanem apróságokat amiket beszerzel valahonnan és továbbadod.

Itt egy oldal, nem ugyanaz a helyzet, mint a tiéd, de tanulságos lehet és vannak további linkek a lap alja felé:

[link]

Hogy te hogyan dolgozhatsz ha a férjednek van valamiféle főállása ami mellett papíron végezhetné ezt a mellékállást, az jó kérdés - de szerintem az okmányirodában felvilágosítanak. Főleg ha már kicsit utánaolvasol és esetleg konkrét kérdésekkel mész hozzájuk.

2014. jan. 1. 18:51
 8/13 A kérdező kommentje:
köszi, ugy mint családi segitö dolgozhatok legalább is telefonon ugy tájèkoztattak.saját festèsű bögre, saját kèszitèsű mèzeskalács sziv, himzett cuccok, ès sajat kèszitèsű gyöngykarkötö nyaklánc stb. a kozmetikához èn is ugytudom hogy antsz atb bejelentès kell.
2014. jan. 1. 19:20
 9/13 anonim ***** válasza:
Családi segítő meg megszűnt. Tehát a férjed vállalkozásában, mint alkalmazott tudsz dolgozni! A kozmetikán, fodrászaton ne vitatkozzatok velem, mivel biztosan tudom, hogy NEM KELL Antsz engedély.
2014. jan. 1. 20:01
 10/13 anonim ***** válasza:
antsz engedély nem kell, de önkormányzati igen
2014. jan. 1. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!