Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Miért csökken az egyéni...

Miért csökken az egyéni vállalkozók száma magyarországon évről évre?

Figyelt kérdés
Nem éri meg? Rosszabb az embernek a saját főnökének lenni mint egy kituggyamilyen főnök alatt dolgozni droidként?
2013. dec. 6. 22:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Zabmester

Ne legyél már értetlen. Minden kezdő vállalkozó, aki bizonyos ideig regisztrált álláskereső volt, 6 hónapig havi 93 ezer forintot kap. Ha KATA-s, havi 50 ezer forint a járulék. Tehát ajándékba kap 258 ezer forintot, csak mert vállalkozóvá vált. Mit akarsz még?

Amit a papírról írsz, abban van igazság, de nem kell éveket várni. Kismillió pár hónapos felnőttképzés van, amiket pont el is lehet végezni, amíg arra vársz, hogy meg legyen az álláskereső hónapod a vállalkozóvá válási támogatáshoz. Ha tényleg értesz hozzá, el sem kell menni egy foglalkozásra sem. Ha befizetted a tanfolyam árát, tuti, hogy nem fognak megbuktatni. A néhány hetes kereskedő-vállalkozó, és a néhány hónapos aranykalászos gazda képzés is így volt.

Szóval nem sopánkodni kell, hanem utánanézni kicsit komolyabban.

2013. dec. 27. 18:41
 12/17 anonim ***** válasza:
És ehhez a 93e es támogatáshoz hány hónapig kell regisztrált munkanélküliként lenni?
2013. dec. 28. 15:03
 13/17 anonim ***** válasza:
Asszem 3, de maximum 6.
2013. dec. 28. 19:43
 14/17 zabmester válasza:
58%
Persze, ez így mind szép és jó, de én például nem engedhetem meg magamnak, hogy hónapokig ne dolgozzak, csak hogy utána támogatást kapjak. Jelenleg például még él a hallgatói jogviszonyom, mellette főállásban dolgozom. Ez mellé ráadásul még tanfolyamot is bevállalni... Se pénzzel, se idővel nem győzném, pláne gyerek mellett. Lehet, hogy ez egyedi eset, de nem hinném, hogy ettől én értetlen lennék, csak leírtam, hogy nekem ez például problémás, pedig ha ilyen akadályok nem lennének, akkor simán bele tudnék kezdeni egy vállalkozásba, persze elsőre kicsiben, meglátván, hogy hogy sikerül. De erre itthon nincs mód, nem tudom csak úgy tesztelni a dolgot, mert már annak is súlyos anyagi vonzata van, ezt pedig nem engedhetem meg magamnak.
2013. dec. 29. 08:54
 15/17 anonim ***** válasza:
Ha főállásban dolgozol, egy kanyi járulékot sem kell fizetned... -,-
2013. dec. 29. 09:16
 16/17 anonim ***** válasza:
nos erről lecsúsztunk, pályázni kellett volna okt 11-ig. talán lesz ilyen 2014ben is...
2013. dec. 29. 11:33
 17/17 zabmester válasza:
Na várj, ez most nekem nem tiszta :D Ha főállásban dolgozom, és mellette egyéni vállalkozóként is dolgozom, akkor nem kell járulékot fizetnem? Mentségemre szóljon, hogy ilyen irányú tudatlanságom abból fakad, hogy azért ennyire még nem ástam bele magam a témába, egyelőre csak ötlet szintjén van meg, hogy mit csinálnék, de részletesen még nem néztem utána annak, hogy ezt milyen törvényi keretek között tudom megtenni. Na meg nem is olyan környezetben nőttem fel, ahol lett volna akár egyetlen vállalkozó is, az egész családom közalkalmazott (én is), úgyhogy a munka világának csak ezt a szegmensét ismerem, bár ezen szívesen változtatnék.
2014. jan. 4. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!