Kezdő vállalkozóknak milyen kedvezmények vannak?
Kezdő vállalkozó vagyok. 21 éves. Fél éve váltottam ki az egyéni vállalkozóit. De kissé sok az a havi 63 ezer ft amit fizetek, plusz könyvelési díj stb.
És néha hallom fél füllel, hogy a kezdő vállalkozóknak milyen jó mert ilyen meg olyan kedvezmény van. Nekem mégsem jelezte ezt senki amikor kiváltottam, a könyvelőm szerint sincs kedvezmény. Nem tudom, hogy igazat mond-e a könyvelőm. Ti tudtok segíteni? Köszönöm
Azoknak van akik el akarják kezdeni.
pl. munkaügyi is támogat bér-és járulékot fél évig, vagy 3-10 milliós hitel igényelhető.
Vannak vissza nem térítendő, vagy részben vissza nem térítendő pályázatok is, pl a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása, fiatal gazda program, tanyafejlesztés, stb.
A már elindultaknak maximum Leader programból fejlesztési célra támogatás, Széchenyi hitel, vállalkozásfejlesztési alapítványi hitel, vagy üzleti terv pályázat támogatás jut, ha kevésbé konkrét maga a fejlesztési cél.
Ha csak visszaesett a bevétel és sok a kiadás, lehet szüneteltetni is az egyéni vállalkozóit és pl alkalmazottként elhelyezkedni, majd másodállásban újra aktiválni, vagy profilt váltani, tevékenységi kört bővíteni, amire szintén vannak adott esetben elérhető pályázatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!