Mi kell egy kis hentesuzlet megnyitasahoz? Az alapoktol, mennyi toke papirok, engedelyek stb. re vagyok kivancsi.
Ezer dologtól függ, még a haccp is.
pl. honnan szerzed be a húst, készítesz e saját terméket is, vagy sem? Csomagolt termékeket árulsz, vagy tőke húst is? Azokat kitől hogy szerzed be, esetleg saját nevelésű állataid vannak e? Mekkora és hl van az üzleted?Azt bérled, vagy saját?és még jó pár kérdés...
cca. 1-1,5 milliótól ennek többszöröse is lehet reálisan.
Először is kellene valami vállalkozási forma, amihez kell végzettség, vagy alkalmazott fog kelleni. Egészségügyi kiskönyv, üzemorvosi szerződés.
A vállalkozás lehet kft is, de azt fel kell majd viszonylag rövid időn belül tőkésíteni, jövő évtől 3 millióval.
Ezután önkormányzathoz be kell jelenteni, az üzletet.
Az üzletre kell HACCP rendszer kiépítése, (ha még nincs)
cca. 80 ezer Ft + Ántsz tisztítószer adatlapok, nyers hús engedély kérelmi bejelentése, kémiai kockázat elemzés, munkavédelmi anyagok
Érintés és tűzvédelmi tanúsítvány cca. 60 ezer FT. Rágcsáló írtás.
Év végéig hagyományos pénztárgép, azután "navos" pénztárgép cca 150-200 ezer.
Berendezések, hűtők, mosogatók:
kézmosó
szakosított mérlegek
eladó térben hűtőpult(ok)
cca. 400.000 Ft
Előkészítő helyiség a húsáruhoz:
két fázisú mosogató,
kézmosó, késfertőtlenítő
, mérlegek, hústőke, vágódeszkák HACCP szerint, kések, bárdok
cca. 100.000 Ft
Élelmiszer raktár
, csemege hűtő
húshűtő (szakosított kamra) 5-600.000 Ft-tól felfelé.
Ezen felül hátul öltözőhelyiség, wc előtérrel,kézmosóval.
Ha beszállíttatsz azt a partnerrel kell szerződésbe rögzíteni,milyen fizetési feltételekkel adnak árut, ha szerencséd van, vagy pl. helyi termelőktől szerzed be, reális lehet, hogy nem kell áruba fektetned pénzt, vagy szállítólevél mellett, átutalásra adják ki, de az első szállítások nagy valószínűséggel még kp-sek lesznek.
Így összességében, az üzlet bérleti díján felül a gépek, berendezések és a kialakítás fognak sokat elvinni + az esetleges bér-és járulékok induláskor.
Esetleg költségkímélőbb és egyszerűbb megoldás vagy egy meglévő hasonló tevékenységi körű üzlet átvétele, bérlése, vagy a mozgó árusítás (mozgóbolt,büfékocsi jellegű faházból árusítás).
Ott jóval kisebbek a beruházási költségek (mivel az engedélyek és a hűtőberendezések is adva vannak)és adott esetben mobilizálható is pl. hétvégén vásárokra, piacokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!