Van olyan itt, aki "jó" állást hagyott ott, hogy inkább saját vállalkozást alapítson?
Alkalmazottként dolgozom már 7 éve, ugyanannál a cégnél, és bár a pénz jó (~250 nettó), viszont túl sok idő, túl sok a kötöttség, túl sok a főnökből...
Most már összespóroltam annyit, hogy be tudjak indítani valami saját vállalkozást, de azért tartok tőle. Van olyan, aki hasonló cipőben járt? Utólag visszanézve, megérte? (Elsősorban NEM anyagilag, a kellemesebb körülmények, rugalmasabb időbeosztás a prioritás.)
Ha van jó ötleted és üzleti terved, akkor vágj bele. A legjobb az ilyesmit úgy elkezdeni, hogy a munkahelyet még megtartod, és ha már biztos, hogy belendül, akkor lehet felmondani. Ez persze attól is függ, hogy mennyi munka van mindkettővel, de átmenetileg néhány hónapra talán lehet vállalni együtt a kettőt.
Én már hagytam ott jó munkahelyet, bár nem konkrét vállalkozás miatt, hanem egy kis szabadság kellett, de azért is megérte.
Apám így tett.
Több lett így a család bevétele lényegesen, de SOKKAL többet dolgozott (heti 40 óra helyett kb. heti 60-at...) és a vállalkozás managelése sokkal több stresszel jár a mai napig, mint amennyit egy "hülye főnök" tud okozni.
Én is vállalkoztam egy időben. Csak és kizárólag a pénzért érdemes csinálni, azt el kell felejteni, hogy ettől majd nyugodtabb életed lesz. A rugalmasabb időbeosztást is el kell felejteni, annyit lehet elérni vele, hogy éjjel nappal hétfőtől vasárnapig dolgozol, ha eredményt akarsz.
Kicsit úgy érzem máshogy éljük meg a gazdasági kérdéseket, úgy érzem....
1 személyes vállalkozásban, ahol mondjuk szolgáltatsz és annyit keresel amennyi bejön a hónapban ott így van. Ahol van mondjuk 40 melósod, akik ha nem adsz nekik utasítást akkor 50%-on "pörögnek" egész nap, a határidők mennek, a költség ugyan annyi ott már más a tészta.
Csak, hogy a mezőgazdaság példádnál maradjak:
Nem kesereg a paraszt, ha 150 helyett 120 mázsa kukorica termett. De akkor kitépi az összes haját, ha aratáskor "nem dolgozik egy napot mert neki most pihenni támadt kedve" és a melósok, akik leszedhették volna 1 nap alatt a termést csak a felét szedték le, mert ugye "nem vót' főnök", másnap esik, a sárba nem lehet dolgozni a termés fele meg megrohad.
Nem tudom milyen ágazatban vállalkozol, nem is érdekel különösebben, de hidd el, van nem egy olyan ágazat, ahol nem teheted meg, hogy úgy szabd a szabadidődet, ahogy az neked jólesik. Hanem pihensz, amikor épp nincs meló és tudsz.
Érdekes vélemények, köszönöm.
Szerintem kicsit elbeszéltek egymás mellett. A legtöbb vállalkozásnál úgy gondolom, hogy igen, a sok pénz a cél, és ahhoz bizony rengeteget kell dolgozni.
Ezért írtam bele a kérdésbe, hogy elsősorban nem az anyagi oldala érdekel. Ha a jelenlegi fizum 70%át megkapom, viszont nem cseszeget minden nap a saját hibáiért a főnök, ha nem kell néha 10-11 órát dolgoznom egy papíron 8 órás munkanapon, ha el tudok menni a munkahelyemről 1 órára ügyintézni amikor szükséges, az megérné nekem. Hajjaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!