Milyen végzettség szükséges lángosos, pecsenyés, hot-dogos nyitáshoz, illetve milyen engedélyek kellenek?
Sziasztok!
Kérem olyan írjon aki tapasztalt ebben, a végzettségem kereskedő-boltvezető, érettségi, van aki azt mondja ez elég, van aki szerint vendéglátós kell hozzá, és van aki azt mondja nem igényel semmi speckó végzettséget :/
Illetve az érdekelne milyen engedélyek kellenek hozzá, ez egy mozgó büfékocsi. Köszönöm
A büfékocsikat engedélyezve adják bérbe, így ez a legoptimálisabb megoldás. Büfé termék esetén, vendéglátó eladó, vagy vendéglátó üzletvezetői, komolyabb melegkonyhás ételeknél (egytál ételek esetén) szakács és vendéglátó üzletvezetői kell.
Egyébként HACCp, érintés-és tűzvédelem,( Ezt büfékocsi esetén adják hozzá)
+
Kémiai kockázatbecslés dokumentáció szakember általi elkészítése, ÁNTSZ bejelentése a tisztítószereknek (8.000 Ft)Munkavédelmi kockázatbecslés dokumentáció szakember általi elkészítése
1 fő munkavállalótól alkalmazott esetén: Munka és tűzvédelmi oktatások megtartása Higiéniai és HACCP oktatások megtartása Egyéni védőeszköz szabályzat elkészítése szakember által Orvosi vizsgálatok rendje szabályzat elkészítése szakember által
Megfelelő technológiai kialakítás: kétfázisú mosogató (vendég edényekhez) vagy eldobós edények, kézmosó
Zöldség előkészítő (kétfázisú mosogató, kézmosó) vagy konyhakész zöldség (szakosított hűtő és fagyasztó)
Húselőkészítő: Két medencés mosogató, kézmosó vagy konyhakész hús esetén szakosított hűtő és fagyasztó.
Konyha vagy látványkonyha: Főző, sütő berendezések, munkaasztalok, feltét hűtők, előkészített alapanyag hűtő
Raktározás: rekeszes, hűtős, polcos tárolás Hűtött élelmiszer tárolás (bontott italok, tejtermékek, alapanyagok szakosított tárolása)
Dokumentációs feladatok: Külön engedély kérelem dokumentáció elkészítése (hívjon hozzá szakembert!) egységre szabott HACCP az üzletre (hívjon hozzá szakembert!) Kémiai kockázatbecslés dokumentáció szakember általi elkészítése, ÁNTSZ bejelentése a tisztítószereknek Munkavédelmi kockázatbecslés dokumentáció szakember általi elkészítése 1 fő munkavállalótól alkalmazott esetén: Munka és tűzvédelmi oktatások megtartása Higiéniai és HACCP oktatások megtartása Egyéni védőeszköz szabályzat elkészítése szakember által Orvosi vizsgálatok rendje szabályzat elkészítése szakember által anyaghányad nyilvántartás készítése előállított termékenként
Foglalkozás egészségügyi orvosi szerződés alkalmazott esetén
Eladótér kialakítás: Belépős Minimális állófogyasztás (Nem kell vendég WC) Helyben fogyasztás 10 főig (1 db vendég WC) Helyben fogyasztás 10 fő felett (férfi-női vendég WC)
+ hamarosan NAV-hoz bekötött pénztárgép (150-200 ezer ft)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!