Milyen vállalkozást indítanátok max 3 millió forintból?
nemzeti trafik
nemzeti budi
nemzeti benzinkút
nemzeti lángosos
Ha ez a sporolt pénzed felejtős. Csak olyan pénzt fektess be, amit ha elbuksz utána nem bánkodsz.
Egy vállakozáshoz kell 2 év, addig a pénzt pumpálni kell bele, nem kivenni. És addig kell legyen más bevételed is.
Bocs, hogy ezt mondom, de ha nem találod meg a piaci rést, akkor nem vagy vállalkozónak való, senki se mondja meg a tutit.
A pénzt megkeresni egy dolog. Ugyanannyi pénzből hatalmas életszínvonalbéli különbségek lehetnek. Anyósomék 90+110 körül keresnek, még is jut nekik mindenre, amit szeretnének. Önerőből épitkeztek, vettek új autót, stb... Van olyan család a rokonságban, ahol 2 szülő, 1 nagyszülő jó nyugdijjal, és a két lány élt egy háztartásban, a szülők mai árfolyamon 150 felett kaptak készhez, de az elmúlt 20 évben az égvilágon semmit nem tudnak felmutatni. A ház örökség, a bútorok, a lányok jogosítványa, a laptopok, a telefonok, a taníttatás, a rozzant régi swift mind mind a mama érdeme, a szülők egy gyuszunyit sem tettekhozzá, pedig kettejük fizetéséből jószerivel nem is kellett megélhetésre költeni. Hogy hogyan tudtak ennyi pénzt felélni, az rejtély, de felélték, ez biztos. Mondjuk az sem segített, hogy 4 nő volt otthon, apjuk még is menüzött minden áldott nap, meg kocsmába is csak el-el ment minden nap...
Na mind1, amire ki akartam lyukadni az az, hogy van olyan ember, akinek a kezében ez a 3 millió egy olyan vállalkozás kulcsa, ami ezt az összeget évente 3-szor is vissza hozza, másnál meg csak elúszik, vagy akár magával ránt némi korábban megszerzett vagyont is. Akik olyanokat írnk, hogy 10 millió alatt felejtős, és hasonlók, azoknak nincs elég képzelő ereje. Én személy szerint tokkal vonóval 4 millióból megnyitottam az üzletemet egy falu főutcáján egy 65 nm-es családi házban (a 4 millióban a ház ára is benne van), és nem bántam meg. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy előtte már pár évig béreltem ebben a faluban egy pici üzlethelyiséget, potom pénzért, tehát tudtam mit csinálok, biztosra mentem. Azért döntöttem a házvásárlás mellett, mert az üzlethelyiséget kinőttem.
A kérdezőnek is azt javaslom, hogy ne tapsolja el rögtön az egész pénzt. Indíts egészen kicsiben, és csak alapos megfontolás után, csak akkor kapcsolj magasabb fokozatba, amikor már biztos a siker. Megéri várni 1-2-3 évet, amíg kialakul a csapásirány.
Abban nem tudok segíteni, hogy mire vállalkozz, ezt magadnak kell érezned. De ennyi pénz biztos, hogy bőven elég egy sikeres vállalkozáshoz. Sok sikert!
Szűkösen elég. De függ attól hogy mire.
Én itt pl nyitnék hűtőházat. Változatossá tenné a környéken a mezőgazdaságot. De egy 50milla jó lenne hozzá...
Hasonló jó ötleteim is voltak de azok általában elég lehúzósak.
3 millió mellé kell egy jó ötlet, anélkl tényleg nem sok minden.
Itt pl konditerem is jó ötlet lenne. Sportbolttal egyben. Mert nincsen, pedig vagyunk bőven a városban.
De ehhez is karcsú a 3 milla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!