Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi történik, ha egy havi...

Mi történik, ha egy havi járulékokat nem tudok befizetni az APEH-nak?

Figyelt kérdés
Ez év elején csináltam egy kft-t, a párommal ketten vagyunk tulajdonosok, de csak én vagyok alkalmazott a cégnél. Viszont az elmúlt két hónapunk annyira nulla volt, hogy nem tudom befizetni a járulékaimat sem most. Ilyenkor mi a teendő? Írjak az Apeh-nak valami kérelmet? Vagy majd ha tudom egyben befizetek két vagy 3 havit? Járt már valaki hasonló "cipőben"?
2009. nov. 3. 08:30
 1/3 anonim ***** válasza:

majd befizeted, ha tudod.

De ne nagyon maradj el, mert hamar felhalmozódik a tartozás, és egyre nehezebb befizetni....

2009. nov. 3. 09:01
 2/3 anonim ***** válasza:

Egy-két havi nem gáz, de ne halmozd.

Persze késedelmi pótlékolni fogják jövő ősszel (mert akkor zárják az előző évet), tehát minimális kamatot kell fizetned az elmaradásra. De ennyi az amivel "szankcionálnak".

A bevallást viszont küldd be, mert ha azt sem küldöd be, akkor azért jogosan bírságolnak!

2009. nov. 3. 10:34
 3/3 anonim ***** válasza:

Nagyon rövid idő alatt megterhelik a bankszámlát. Ha nincs is rajta jelenleg pénz (gondolom) nem fogsz tudni utalást indítani, se fogadni, mert azt meg azonnal elviszik. Ezt néhány hétig tartja a bank, aztán törli akkor is ha nem tud végrehajtani. Ha kocsitok van (a cégnek) lehet, hogy elviszik a törzskönyvet. Volt, hogy a 12-én határidős járulékokra 22-én ott volt a végrehajtás a bankszámlán.

Ha nem is tudod az egészet fizetni, fizess valamennyit, hogy látszódjon a fizetési hajlandóság.

2009. nov. 3. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!