Magánvállalkozói engedély nélküli kereskedelemmel kapcsolatban lenne egy kérdésem, bővebben lent! (? )
Egy árusba futottam valamelyik nap, aki kerámiákat csinál, szokott árusítani különböző rendezvényeken, de blokkot, számlát, nyugtát vagy ehhez hasonlóakat nem ad, valamint nincs magánvállalkozói kártyája, de még a magánvállalkozói nyilvántartásban sem szerepel! Egyéni értékesítésbe is belekezdett az interneten, elég nagy tételbe és árba. Hangsúlyozom, kétszer vásároltam nála, egyszer mikor a vásárba vásároltam nála valamit, se nyugta, se pénztárgép, semmi, csak zsebrerakta a pénzt, és ennyi. Érdemes lenne a NAV-nál bejelenteni? Tanúim vannak rá, hogy nem adott a vásárlásról nyugtát.
Válaszokat előre is köszönöm!
Honnan tudod, hogy nem vállalkozó??? Azért mert neked nem adott nyugtát?
Amúgy tiszta magyar mentalitás. Rúgjunk bele mindenkibe, aki valahogy pénzt tud szerezni!!!
Egyéni vállalkozó, nem magánvállalkozó.
Lehet adószámos magánszemély is, vagy gazdasági társaság tagja.
Vásárban nem kell pénztárgépet használnia. Ha nem hatósági tanúid vannak a nyugtaadás elmulasztásáról, nem mégy semmire a tanúkkal.
Ha a barátnődnek volt érvényes munkaszerződése az illetővel, akkor azon rajta van a munkáltató adószáma is.
Ha volt szerződése, de nem fizette ki, akkor jogi úton behajthatod a fizetését, azzal nem kapod meg a pénzt, hogy feljelented engedély nélküli kereskedésért.
Ha 500ezerrel tartozik, akkor az bruttó fizetésben 760ezer, azaz havi 380ezer, amire jön még 28,5% munkáltatói teher. Tehát a barátnőd foglalkoztatása kb havi 500ezer lett volna az illetőnek.
Újabb gyöngyszeme egy rosszul kitalált, logikátlan, kamu kérdésnek!
Miért vesztegetik ilyen gyökerek jószándékú emberek idejét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!