Mi kell ahhoz, hogy diszkót nyithasson valaki?
Nem szeretnék diszkót nyitni, csak érdekel :)
Milyen engedélyek és kb. mennyi pénz?
5 millió elég vidéken.
30millió nagyobb városkba
100millió BP
az utolsó kettőnél benne van a védelmi pénz is ;)
Fuhú, engedélyből biztosan sok kell! Főleg ha nem bír a vezetőség a környéken. Akkor nagyon gyemisztrálnak érte.
A tűzvédelmit tudom, az biztos :D
Aki összegeket írt így ennyire, elég bátor.
Én egyszer végigszámoltam, ahhoz, hogy amit én megálmodtam, hogy egy fullos diszkó megnyisson, 2-3 milliárd forintba fájna. Értsd úgy, hogy zöldmezős beruházás, és tényleg méretes több táncteres partihely.
Szóval az ingatlan az első, találnod kell jó helyet és telket/házat, ez annyiba kerül, amennyibe.
Aztán egy vagy több termed/bulihelyszíned van, illetve kicsi/nagy.
Egy kisebb terem burkolatai, belsőépítészeti dekor nagyságrendileg kb. 1 millió Ft. Hangtechnika ugyanennyi, fénytechnika ugyanennyi, bárpult konyhafelszerelés kb. ugyanennyi, női/férfi WC ugyanennyi, külső átalakítások, bejárat, ruhatár, stb. ismét.
Tehát pl. vidéken, ha egy összközműves családi ház méretű hely adott, akkor kompletten kb 5-6 millió Ft az indulás.
Ezt az összeget szorozd ha nagyobb termed van, ha több termed van, illetve a csóró<--->sznob skálán való elhelyezkedés fokával. Ha a fenti összeg a skála közepe, akkor fel/le +/-10x szorzóval lehet számolni.
Szóval tényleg erősen elhatározás kérdése, hogy milyen diszkót szeretnél.
Csak példaként egy komolyabb hangfalpár vehető 50e Ft-ért használtan, vagy 900e Ft-ért új, ami a vájtfülűeknek is megfelel. Ugyanígy ha beraksz egy tükörgömböt pár spottal, az 50e, ha DMX vezérlésű lámpacsaládot raksz be, az több millió Ft.
Ezekhez képest az, hogy a hatóságoknál kilincselni kell, már kis tétel.
Biztosan kell tűzoltótól (katasztrófavédelemtől) engedély, ha van kémény akkor a kéményseprőtől, kell a bárnak a jövedéki termék és az élelmiszer miatt, az egészhez egy működő vállalkozás kell (kft/bt...), amit meg kell alapítani, a zeneszolgáltatás után Artisjusnak fizetni. Ha jól tudom, akkor rendezvényszervezés okán külön helyszínként be kell jelentkezni vagy az önkormányzatnál, vagy a rendőrségnél.
A felvett alkalmazottaknak fizetés, adók, járulékok, az önkormányzatnak iparűzési adó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!