Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Megéri a napelemes rendszerekb...

Megéri a napelemes rendszerekbe fektetni 100, 000 eurót és ezekröl müködtetni 1 csomó gyárat? Apum egyik ismerőse csinálja neki nagyon sok pénze van kb 2 millio euro.

Figyelt kérdés
Mondjuk meg is dolgozott ért van kb 5000 hektár földje is mezőgazdaságal foglalkozozik de mostmár nagyábol mindenel én is neki dolgozok csak szerintem hülyeség ennyit kiadni a napelemekbe mert ugyse tudja kihasználni.
2013. júl. 12. 13:58
1 2
 11/12 anonim válasza:

Amit írsz az csak számolás kérdése.

mármint attól függ hogy számolod.

Gyakorlatilag, nem azt használod amit te termelsz. (attól függ honnan nézzük :) )

Pl.: Süt a nap, akkor egyfolytában "termelsz be" az Eon-nak és ő megveszi 20-22 Ft-ért / KW. Termelsz amennyit termelsz, most mindegy mennyit.

Este pedig kőkeményen veszed az Áramot az EON-tól 45 Ft-ért / KW.

Így csak matematika, meg értelmezés kérdése, hogy Te veszed.... persze értheted úgy is, hogy amivel többet termeltél nappal, azt kapod vissza este, de az azért nem egészen pontos ...

Én egy panelban lakok. Semmi extra fogyasztásom nincs.

Megy a számítógépen, megy a hűtő, néha kávéfőző, néha mikró, porszívó és a szokásos dolgok.... tehát röviden élek. Néha 10.000 Ft a villanyszámla / hó.

Gondolhatod hogy bármely informatikai cég, ahol még gyártanak is eleve 380-akról beszélünk, és ha csak gagyi 10 szobája van mondjuk, az is 100-120.000 / hó

És ha valamire való az a cég, akkor meg van légkondi is, mer thát kinek nincs, ami eltér máris egy szabvány lakástól (naná hogy eltér). E légkondi 2000W-os alsóhangon, szóval gagyi cégecske, gagyi 10 szobájával 200-250.000 Ft / hóról beszélünk, és akkor hol a gyár, , hol a csarnok ? hol a raktár ?

Ne haragudj, de az igényeket nagyon rosszul látod.

A lényeg, hogy Magyarországon egy 30 millás rendszer 1 valamire jó.

Termelj be az EON-nak és keress vele mondjuk havi 400.000 Ft-ot és kész. Jó pénzed lesz belőle, a jövőd meg van oldva 40 évig.

De hogy ezzel 1 vacak gyárat sem látsz az tuti :( sajnos.

Bár mondhatnám, hogy elég lenne 15 gyárnak is, de nem......

2013. nov. 18. 19:45
 12/12 A kérdező kommentje:
akkor kicsit többet kell belefektetni ha jól értettem de ahogy irtam is a kérdésbe nem az enyém a pénz én hozzá képest szegény vagyok a kis 500 ezer forintos fizetésemmel mint aki csinálja csak egy ismerösöm.
2013. nov. 18. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!