Mi történik, ha nyitok egy online Webshopot?
Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok és jól tudok weboldalt készíteni. Van egy kapcsolatom, ahonnan olcsón tudok márkás cipőt beszerezni. Ezért gondoltam csinálok egy weboldalt, ahol árulom ezeket a cipőket worldwide szállítással. PayPallal lehet majd fizetni, illetve bankkártyával. Idáig tulajdonképpen meg is vagyok, de mi ezen üzletnek a jogi háttere? Mi történik, ha csak úgy árulom neten a cipőt? Illetve mit kellene tennem, hogy ez hivatalosan is működhessen?2013. júl. 1. 12:34
1/6 anonim válasza:
Vállalkozóit váltani. Számlát adni, könyvelőt fogadni.
2/6 anonim válasza:
Lehet a vaterázással jobban járnál.
3/6 A kérdező kommentje:
És mi történik, ha nem váltok vállalkozóit?
2013. júl. 1. 16:34
4/6 anonim válasza:
Megbüntetnek, a vaterán is vadásznak a nagyobb forgalmú eladókra. Amúgy a büntetés az eltitkolt bevétel 200%a szóval csak óvatosan.
Amúgy vállalkozói kiváltásával és havi 50k (Kata v mi a neve) már csinálhatod is.
6/6 Linkoln válasza:
Nappalis egyetemista ként, klasszikus adózási formában nem kell fizetned a járulékokat magad után.
Személyi jövedelem adód volna, az kb a profitod 16%-a.
Esetleg IPA, azaz ipar űzési adó. Ez önkormányzat függő.
Én igen, számlával kellene bizonyítanod hogy mennyiért vetted, mennyiért adtad.
Sima vállalkozói nem drága.
Egyéb költségek is felmerülhetnek. Pl vám, ha nem eun belülről van a cipő. Meg ÁFA. Az elég durva. De Ezek csak Eun kívülről vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!