Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Számítástechnikai Szoftverüzem...

Számítástechnikai Szoftverüzemeltető /OKJ-s / szakképesítéssel belekezdhetek-e saját számítógép-szervíz vállalkozásba? Légyszives, konkrét válaszokat adni! Fontos!

Figyelt kérdés
2009. okt. 15. 00:34
 1/4 anonim válasza:

mábocs, de a szoftverüzemeltetői az egy ecdl vizsgával egyenértékű tudást ad, ezzel akarsz szervizelni?

egyébként a vállalkozóit szerintem megkapod rá, mivel szakképesítés, polgármesteri hivatalban úgysincs fogalmuk róla, mit jelent.

2009. okt. 21. 13:54
 2/4 A kérdező kommentje:

Má'bocs, de két dologban is tévedsz:

1. A szoftverüzemeltetői bizonyítványban benne foglaltatik a "Hardveres- feladatok" - modul is

2. Az okmányirodában azóta már jártam és képzeld, van fogalmuk róla, mert nem adják ki csak másra, de szervizre más végzettség szükséges / pl: szerviztechnikus vagy műszerész

Má bocs :)

2009. okt. 22. 21:11
 3/4 anonim válasza:

Nem. Egyreszt nem az onkormanyztnal kell kivaltani a vallalkozoi igazolvanyt, hanem az okmanyirodaban. Masreszt ott nem fogsz tudni olyan tevekenysegi kort valasztani, ami "javitas"-t tartalmaz, mert az ahhoz szukseges vegzettsegek mas jelleguek (elektormos iranyultsag).

Ennek ellenere azt javasolom, jelentkezz be idopontra az okmanyirodaba, es ott kerd ki azt a listat, ami a tevekenysegi koroket tartalmazza, majd ird ki azokat, amiket szeretnel, majd pedig egyeztess az ugyintezovel, hogy a te vegzettsegeiddel (az erettsegi is fontos lehet egyik-masik tevekenysegi kornel) melyeket veheted fel a vallalkozasba.

Erdemes meg tudni, hogy vannak tevekenysegi korok, melyek vallalkozasba torteno felvetelehez telephelyengedely kell, es vannak olyanok, amikhez nem.

Nekem masodallasu vallalkozasom van, szinten szamitogepekkel foglalkozom. Tavaly volt egy unios normakhoz valo igazitas a tevekenysegi korok elnevezeseben es szamozasaban, emiatt ujra kellett a vallalkozoi es ceges papirokat csinaltatni (vegul megsem kellett, de aki addig megcsinalta, annak mar az uj valtozat maradt), es emiatt nekem is a regi valtozat egyik-masik tevekenysegi korehez telephelyengedely kellett volna. Kerestem inkabb olyat, amihez nem kell. Pl. az irodai gepek beuzemelese tev.kort ugy vehettem fel telephelyengedely nelkul, hogy "csak a megrendeles helyszinen vegezheti" zaradekot kaptam.

Tehat:

-menj el az okmanyirodaba, valassz tev.koroket

-beszeld meg az ugyintezovel, mit milyen feltetelekkel vehetsz fel

-beszelj egy jo konyvelovel, kerj tole tanacsokat (esetleg jelentkezz be nala, hogy vallalja el a vallalkozasod konyveleset)

-menj el ujra az okmanyirodaba, es nyiss vallalkozast.

2009. okt. 23. 09:20
 4/4 A kérdező kommentje:

Kedves Második!

Ezeket mind megcsináltam és nem az önkormányzatnál, hanem az okmányirodánál voltam /nézed meg a kommentemet /

Tisztában vagyok a vállalkozást érintő összes teendővel, mert már volt több vállalkozásom is. Nekem csak az az egyszerű kérdésem volt, hogy ez a végzettség mit tesz lehetővé, de amúgy semmit sem. Léteznek olyan tevékenységi körök pl: egyéb számítástechnikai tevékenység amihez semmiféle végzettség nem kell, bár úgy gondolom, hogy itt csak "tintapatron töltés" és hasonlók jöhetnek szóba.

Azért köszönöm a válaszodat, tényleg elég komplex volt!

Megtisztelnél, ha kicsit bővebben ismertetnéd a te vállalkozásodat, és leírnád a hozzá szükséges végzettségedet !

2009. okt. 23. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!