Honnan tudhatom, hogy nem lopják el a weboldalam ötletét?
Gondoltam arra, hogy létrehozok egy profi weboldalt üzleti céllal. De én magam nem tudok olyan szinten weboldalt készíteni, hogy én csináljam meg. Viszont mi a biztosíték arra, hogy ha megbízok egy weboldal készítőt, az nem lopja el az ötletemet, és csinálja meg magának?
Hallottam, hogy a nagy oldalak úgy indultak, hogy maguknak csinálták meg az emberek, bár nem hiszem, hogy azért, hogy ne lopják el.
"Viszont mi a biztosíték arra, hogy ha megbízok egy weboldal készítőt, az nem lopja el az ötletemet, és csinálja meg magának? "
Buta logika. Ha nem is lopja el, es publikussa valik, meg mnidig lemasolhatjak masok, akiknek esetleg tobb penzuk van marketingre, meg jobb minosegben keszitik el, stb.
Egy profi weboldal nagyon sokba kerül. Sokkal jobban jársz, ha egyszerűen saját cégbe felfogadsz 2-3 webprogramozót pár hónapos megbízási szerződéssel és ők megcsinálják. Velük meg - mivel alkalmazottak - lehet aláiratni titoktartási szerződést.
De amúgy ez tök mindegy, mert jól írja az előttem levő, amint publikussá válik a weblap lenyúlják, ha 1-2 hónapon belül nem tudsz dominánssá nőni.
A facebookot nem kellett ellopni, hiszen 2004-ben úgy indult, hogy a világon semmi új ötlet nem volt mögötte, csak jó volt a kivitelezés. Már 1995 óta vannak a facebookhoz hasonló közösségi oldalak. A facebook sikerét a mini játékok és az egyszerűsége hozta.
Az utvonalterv.hu -nak kb. 100 - csak magyar - alternatívája van. Nemzetközi szinten meg megszámlálhatatlan útvonaltervező létezik. Nem is értem hogy gondolhattad, hogy az egy egyedi weblap.
Ha ehhez a két példához hasonló tucat valamit akarsz készíteni akkor nem kell félned tőle, hogy ellopják.
Ha valami merőben újat akarsz létrehozni azt pedig ígyis úgyis el fogják lopni. Ott az a cél, hogy mire el tudnák lopni te már olyan "nagy" legyél, hogy ne foglalkoztassanak a replikák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!