Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Akiknek jól menő vállalkozásuk...

Akiknek jól menő vállalkozásuk van és a nulláról kezdték, ők hogyan fogtak neki a vállalkozás felépítésének és mi alapján döntötték el, hogy milyen vállalkozás legyen és hogy fogant meg a gondolat?

Figyelt kérdés

2013. máj. 31. 20:31
 1/10 anonim válasza:
66%

Szerintem ilyen nagyon kevés van!Legtöbbjük kapcsolatokon keresztül indult el,és mindent megadtak az induláshoz bizonyos százalékért cserébe!

Egy kisipari vállalkozó!

2013. máj. 31. 22:35
 2/10 A kérdező kommentje:

Akkor verjem is ki a fejemből,hogy belevágjak a 0-ról?Csak,mert nagyon gondolkozom rajta,hogy valamit kellene csinálnom,de még nem tudom,hogy mit.Pénzem nem sok van,maximum az,amit havonta félreteszek,de azt valahogyan kamatoztatni szeretném.Hogy hosszútávon a munka mellett legyen egy másik bevételforrásom.

Hozzáteszem,hogy még fiatal vagyok(22 éves).

2013. máj. 31. 23:09
 3/10 anonim válasza:
47%

Első vagyok!

Igaz nem magyarországi(vajdasági)vagyok,és én meg 26F!

2013. máj. 31. 23:43
 4/10 A kérdező kommentje:
Akkor egyedül 0 kapcsolattal nem tudok belevágni semmibe?
2013. jún. 1. 00:32
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nincsenek penzed, nincsen ismeretsged, nincs alap otleted, nincs arra otleted hogyan valositsd meg igy ongyilkossag!
2013. jún. 1. 07:42
 6/10 anonim ***** válasza:
52%

Hát kedves Nemfogodmegtudni!

Én sok ilyen embert ismerek, annak ellenére, hogy valóban nincs sok. Mégpedig azért, mert mi egymás társaságát keressük és egymás üzleti partnerei vagyunk. Mindegyikünk útjában van valami közös, azon kívül, hogy hasonló üzleti könyvek, vagy önfejlesztő könyvek vannak a polcainkon.

A közös az a cél, amely alkalmazotti létünk során vezérelt minket. Ezek az emberek ugyanis nem a fizetésükért dolgoztak, hanem a munkaadó cég sikeréért és annak ügyfeleiért. Az ügyfelek megelégedettségéért és nagyon sokan nem lettünk volna vállalkozók, ha maga a munkaadó nem hátráltatott volna minket ebben a számára is fontos célban.

Aki ez utóbbi céllal dolgozik alkalmazottként, az sikeres eladási stratégiákon, a vevők elégedetté tételén, több vevő szerzésén, jobb termékeken és szolgáltatásokon fog gondolkodni. Aki csak pénzért dolgozik, az stratégiákat dolgoz ki arra, hogyan felelhet meg a főnökének és hogyan tarthatja meg az állását. Mindent úgy tesz, hogy ne borítsa kis a főnökét, aki cserébe talán kevésbé fogja kiborítani őt. A második csoport viszont gyakorlatilag vállalkozóként dolgozik és gondolkozik és rengeteget tanul érte. Amikor pedig jön egy-egy elégedetlen ügyfél, akivel a cég nem akar foglalkozni, akkor nem rest a saját szabadidejéhez, pénztárcájához nyúlni, azért, hogy az ügyfelet elégedetté tegye. A második csoportot saját kollégái, főnökei hátráltatják egy vállalkozás sikeressé tételében és ezért ők szabadon szeretnék megvalósítani az elképzeléseiket. -Ezért vállalkoznak.

Csakhogy hosszú évek vagy több évtized alatt, nekik kész vállalat üzemeltetési, vállalat irányítási, termék-szolgáltatás fejlesztési, vevőszerzési és vevő megelégedettségi stratégiáik vannak. Ezek megvalósításához kell nekik egy saját vállalkozás, mert egy idő után falba ütköznek a munkahelyükön.

Ám aki így indul nem a nulláról indul, hanem kész stratégiákkal, és eleve vállalkozási tapasztalatokkal és ez hatalmas különbség.

Ráadásul mi akik így dolgoztunk alkalmazottként, nem egy-nem két céget rángattunk ki a csődből, pénztelenségből, veszteségből. Tehát eleve óriási tapasztalat van, a nulláról való indulással kapcsolatban, sőt a hátrányból való, mínuszból való indulással kapcsolatban. Sokunkkal megtörtént, hogy egyszerűen a tulajdonos, főnök vagy bárki, kivette a cégből azt a pénzt amit amit a cég például előlegként kapott és egy megrendelés teljesítésének sikere egyszerűen ránk volt bízva. Igazi bűvész mutatványok kellettek, egy-egy megrendelés lebonyolításához, vagy egy a vezetés vagy a kollégák által felbosszantott vevő, elégedetté tételéhez. Egyszerűen mi eleve vállalkoztunk, sokszor alacsony bérért és megbecsülés nélkül és megtanultuk azt, hogy a vállalkozás sikere a vevőn, ügyfélen és az alkalmazotton múlik. Sokszor bosszankodtunk egy-egy semmire kellő beszállítón, akiket nem lehetett lecserélni, az eszközök hiányán, a pénz hiányán, az árukészlet hiányán és minőségén. Ez az elégedetlenség pedig hatalmas vágyat szült arra, hogy jobban csináljuk és ha másként nem megy vállalkozóként. Viszont eleve vállalkozóként fogtuk fel az egészet, de sokunk egyáltalán nem akart az lenni, pontosan azért, mert azt hittük nulláról nem lehet. Csak hogy miután megtapasztaltuk, hogy így is sokszor mínuszból, nulláról kellett megküzdeni a dolgokért, megtanultuk, hogyan kell csinálni -Még úgy is, hogy egy rakás értetlen embert és más szándékú embert vittünk a hátunkon.

Egy csak fizetésért dolgozó alkalmazottnak nem érdeke a több vevő és az elégedett vevő. Mert ezért sokat kell tenni és amit tesz már eleve azért sem fizetik meg.

Ő látja, hogy a főnöke egész nap olvass, és ha leteszi a könyvet ordít vele egy kicsit vagy nagyon. Ő azt látja, hogy a főnöke többet keres kevesebb erőfeszítéssel a nyűgöt látja a munkahelyében és nem a lehetőséget.

És pont ezektől a dolgoktól szeretne szabadulni, többet keresni, kevesebb erőfeszítéssel. Míg a másik csoport tagjai értékelik a küzdelmet és olyan tapasztalatokkal rendelkeznek, amik elengedhetetlenek egy vállalkozás sikeréhez.

Van rutinjuk kapcsolat építésben, nulláról való boldogulásban és minden másban. -Ahogy a céges nehézségek leküzdésében is. Mi nem igazán tejeltünk senkinek százalékokat, hacsak nem éppen a munkatársainknak. Valójában elégedett üzleti partnerek és ügyfelek ajánlgattak minket egymásnak.

Ez a hozzáállás egyáltalán nem logikus alkalmazottként és a vállalkozásokról kialakult mítoszokkal is merőben ellentétes. Én mégis azt mondom, hogy vállalkozásod sikere azon múlik 80%-ban, hogy te alkalmazottként eleve milyen céllal dolgozol és hogy a munkahelyeddel kapcsolatos elégedetlenség mire sarkal. A főnök szidására, vagy egy jobb szolgáltatás kidolgozására ?

Több pénz keresésére kevesebb munkával, avagy több vevő szerzésére, elégedettebb vevők szerzésére, jobb vállalat irányításra. Arra, hogy amit egyébként is csináltál szabadon és kötetlenül csináld, másokat letéve a hátadról, vagy inkább választod a kevesebb munkát, annyira, hogy még az ötleteidet is mással akarod kiötöltetni egy ilyen weboldalon? -Ez most nem rád vonatkozik kedves kérdező, mert a te kérdésed jó és hasznos. A mi megy, mit nyissak, mit kezdjek az x milliómmal kérdések azok, amiknél jól látszik, hogy valaki kevés energiával sok pénzt akar keresni. -Ha valaki így áll hozzá, valóban nulláról kezd, ha valaki vállalkozói attitűddel dolgozott amúgy is a munkahelyén, az hatalmas előnnyel. A munkahelyeid azok, amiket te felhasználhatsz arra, hogy gyakorlatilag alacsony kockázattal te sikeressé tegyél egy céget és megtanuld a módját. Mert alkalmazottként ezért fizetést kapsz, vállalkozóként pedig nem biztos. Ha nem így gondolkozol akkor te csak a több pénzt szeretnéd, amit viszont mások meg csak úgy nem szeretnek odaadni.

A hozzáállásod, az elégedett vásárlóid és az elégedett alkalmazottak azok, amik nagy szerepet játszanak majd a sikeredben. Ezek hiánya pedig a bukásodban. Ebből kettőt alkalmazottként is létre tudsz hozni, a harmadikról pedig már vállalkozóként kell gondoskodnod. -Ám addigra te pontosan tudod, mi tenne boldoggá egy alkalmazottat, aki a vállalkozás sikeréért dolgozik. -Mindazzal amit te sem kaptál meg. -És itt nem elsősorban a pénzre gondolok.

2013. jún. 1. 10:02
 7/10 A kérdező kommentje:
#3:van egy alapötlet,csak nem tudom,hogy mennyire lenne rá igény.Igazándiból értek a tervezéshez és a látványtervkészítéshez,csak nem tudtam ilyen munkát találni és szabadúszóként szeretnék ezzel foglalkozni.
2013. jún. 2. 10:23
 8/10 A kérdező kommentje:

Láttam,hogy például rengeteg külföldi hirdetés van ilyen megbízásra.Valahogy meglehet csinálni,hogy esetleg amerikai és kanadai cégek/személyek is lássák az oldalamat majd?

Az oldal elkészítése,annyira nem lehet vészes,régebben foglalkoztam ilyesmivel,meg még mellette sok mással.Ráadásul az egyik ismerősöm fel is ajánlotta a segítségét,mert ő már üzemeltet egy oldalt.

2013. jún. 3. 18:13
 9/10 anonim ***** válasza:

A vezér szó a rengeteg. Ha rengeteg hirdetés van, akkor rengeteg eladó van. Ám ez nem jelenti azt, hogy ezzel a kereslet lépést tud tartani. A rengeteg hirdetés nagyobb versenyt jelent. Ráadásul nem tudsz találkozni az ügyfeleddel és nem tudod személyesen felmérni az igényeit.

Sok hirdető közül kéne előrekerülnöd és fizetett hirdetéseknél is, anyagilag és más szempontból ez hátrányt jelent neked.

Ráadásul angolul kellene tárgyalnod, ami nehéz, ha nincs még tárgyalási gyakorlatod, főleg azon a nyelven nincs.

Van még egy probléma egy más országból kellene az ottani oldalakkal és ottani szolgáltatokkal versenyezned.

Azonban van egy út. Ha te érdekes cikket írsz, írsz az alkotásaidról is, tehát nem csak a képeket teszed fel. Ha több nyelvű honlapot csinálsz van rá esély, hogy valaki pont azt keresi külföldön, amit te csinálsz és amiről írsz, a képet látva pedig megtetszik a munkád. Ebből esetleg bejöhet egy két külföldi munka.

2013. jún. 3. 19:32
 10/10 A kérdező kommentje:

Akkor próba szerencse.A mintákat már elkezdtem gyártani.Szerintem hónap végére lesz elég és akkor nekilátok az oldalnak.Aztán majd kiforr.Köszönöm a segítséget mindenkitől!:)

A tanácsokat pedig igyekszem megfogadni.

2013. jún. 3. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!