Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Lehet önerőből könyvtárt nyitni?

Lehet önerőből könyvtárt nyitni?

Figyelt kérdés
2009. okt. 4. 09:16
 1/6 A kérdező kommentje:
Kivel kell egyeztetni? Mi kell hozzá?
2009. okt. 4. 09:17
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem vagyok járatos ebben a dologban, mert nem is volt még könyvtáram, de szerintem lehet. Pontosan nem értem, hogy mit akarsz kérdezni, mert úgy tudom, hogy önerőből a legkönnyebb bármit is kezdeni, feltéve ha van elegendő pénzed. :-D Gondolom, hogy a könyvtárakat általában az önkormányzatok üzemeltetik, mivel a város és a kultúra szintentartását szolgálja. Meg hát valamire el kell költeni az adófizetők pénzét, ezt indokolni lehet. :-D Ha nagy haszontermelő vállalkozás lenne, akkor már rég magánkézben lennének. Csak arra tudok gondolni, hogy veszteséges az üzemeltetése, bár egy kellően nagy városban, ahol egyetemek, főiskolák vannak, talán kis furfangossággal bármit ki lehet belőle hozni!
2009. okt. 7. 08:08
 3/6 anonim ***** válasza:

Mi kell hozzá?

Nagy épület, nagy és kellően sok könyvespolc, so-sok könyv, alkalmazott, valamilyen cég forma, sok-sok engedély.

Az önkörmányzatnál kell érdeklődni az engedélyek iránt. Személy szerint nem tudok elképzelni ebből egy nyereséges vállalkozást, mivel nem termel igazán pénzt. Mindenképpen a városi vezetőséggel kell egyezkezkedni. Ha vannak jó ismerőseid ott, vagy kellően meggyőző érvekkel állsz elő, akkor jó eséllyel indulhatsz pályázatokon, vagy rendszeresen hozzájárulhat a városi önkörmányzat is. Esetleg támogatókat is szerezhetsz a környékben.

Elsősorban ehhez is, mint sokminden máshoz leleményesség kell!

Előző voltam! Szép Napot! :-D

2009. okt. 7. 08:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem oylan nagyvárosi könyvtárra gondoltam, hanem mondjuk itt nálunk egy kisvárosban ahol nincs könyvtár és a hivatal szeint felesleges, pedig igencsak lenne rá igény, utánaérdeklődtem
2009. okt. 9. 20:05
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem haszonnyerés céljábol, csak a község érdekében,épület van, könyv is, polc is :D
2009. okt. 9. 20:06
 6/6 anonim ***** válasza:

Beszélj néhány könyvelővel (ne csak eggyel!), hogy szerintük milyen cégforma (kft, kht, bt...) lenne a legalkalmasabb. A tevékenységi körök közé fel kell venned ezt:

9101 Könyvtári, levéltári tevékenység

Gondolom kell egy alkalmazott is az üzemeltetéshez, akinek kell megfelelő végzettség. Ő lesz egyben a tevékenységért felelős személy is, mint pl egy kis boltban, de ennél nem tudom pontosan, hogy is működik. Viszont egy alkalmazottat el kell tartania a cégnek, ami a dolgozó fizetése és az utána kifizetett járulékok összege. Hogy miből fizeted ki a költségeket, azt neked kell tudnod. Lehet saját pénzből, vagy adományokból, támogatásokból, pályázaton nyert összegekből. Sokféleképp alakulhat.

Hajrá! :-D

2009. okt. 10. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!