Vállalkozói kiváltása?
Én könyvelőként sokkal jobban szeretem, ha a magánszemély az okmányirodában megcsináltatja az ügyfélkapuját, és az összes többi dolgot elektronikusan intézzük, mert egyik az hogy nyoma van - sokszor még azt sem sikerült megtudni hogy milyen papír lett beadva - illetve nagyon sokszor előfordult hogy az okmányirodában (pontosabban nem tudom hogy a leendő egyéni vállalkozó adott téves infot az ügyintézőnek vagy fordítva) de nem olyan formában alakult meg az egyéni vállalkozás ahogy azt szerette volna az illető vagy ahogy megbeszéltük.(gondolok itt alanyi mentességre vagy KATA-ra pl).
Minden intézhető elektronikusan az ügyfélkapun. A vállalkozás indításhoz szükséges papír beküldése után 1 max 2 nappal később megkapja az adószámot és lényegében a bankba kell menni egyedül számlát nyitni. Van jó pár bejelentési kötelezettség önkormányzat és NAV felé is, ezek nagy részét a könyvelőd már elektronikusan is be tudja majd nyújtani.
Javaslom keress egy könyvelőt mielőtt elkezded az egészet, sokkal könnyebb úgy - neked is és neki is - mintha megvan minden - vagy jól vagy nem - és után kezdesz el könyvelő után szaladgálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!