Egyéni vállalkozó székhelyén kötelező a cégtábla?
Hallottam egy olyat, hogy valakit emiatt büntettek meg 300 ezer Ft-ra.
Tényleg ki kell rakni? Ha igen, hova és mit kell ráírni?
A 2010-ben hatalyat veszto "1990. évi V. törvény" ezt megkovetelte, de az uj, "2009. évi CXV. törvény" nem tartalmaz semmilyen cegtablara vonatkozo eloirast.
En par hete valtam egyeni vallalkozova es elegge laikus vagyok, remelem kijavit valaki, ha rosszul ertelmezem a torvenyt.
Most nezem, hogy a "2009. évi CXV. törvény" szerint csak az egyeni ceget kell cegnyilvantartasba bejegyezni, nem az egyeni vallalkozot, igy a "2006. évi V. törvény"-ben nem szamit "ceg"-nek, igy a cegtablara vonatkozo eloiras nem ervenyes ra.
De hangsulyozom, hogy ez csak laikus okoskodas, majd jovo heten beszelek szakemberrel es megirom, mire jutottam.
Nahh, egyre okosabb leszek, idezet "2009. évi CXV. törvény"-bol:
"A székhely, telephely, fióktelep fogalmára a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló 2006. évi V. törvény (a továbbiakban: Ctv.) rendelkezéseit kell alkalmazni."
Szal szerintem kell cegtabla.
És mit írjak ki rá?
Köszi a válaszokat!
Cégtáblát kötelező kirakni.
Tartalmazni kell a cég nevét és székhelyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!