Mit gondoltok, nyelvtanárként meg lehet élni csak a magánórákból?
Nem tudom mire gondolt, de ha jövedelmed képződött akkor jövedelemadót biztos hogy kell fizetned utána (+ járulékokat), tehát 35-40% körül lesz az elvonás.
Persze ha nem jelented be és feketén adod az órákat akkor nem.
A Fidesz 29 pontos tervének 4-e:
"4. Bevezetik az adózáson kívüli jövedelem fogalmát: ha valaki más embernek ad munkát, hogy gyakorlatilag a házi, ház körüli munkában segítsen, akkor ebben a viszonylatban nem kell semmilyen közterhet fizetni."
Igen, ez az alkalmi munkavállalás, és ez valóban adómentes, itt van egy cikk róla:
Szerintem ez akkor lenne valós alternatíva, ha az ember 1-2 ismerős családnál tanítana mondjuk minden délután. Ha kijárok 10 családhoz gyereket korrepetálni, nem hiszem, hogy mind bejelentenének.
Szerintem ez annyira nem életszerű, hogy megbeszélem apukával, hogy hetente 2X1 órában korrepetálom a gyerekét, de ugyan jelentsen be már be a NAV-hoz, mert úgy lesz legális. Apukának ebből annyi fog eljutni a tudatáig, hogy jujj, a NAV-tól jobb távol tartani magunkat, különben még firtatni kezdik, hogy miből telik neki magántanárra. Ha pedig annyira legális akarok lenni, adjak számlát és kész.
Szerencsére van cég a családban, fogok tudni számlát adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!