Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mit gondoltok, nyelvtanárként...

Mit gondoltok, nyelvtanárként meg lehet élni csak a magánórákból?

Figyelt kérdés
Régebben angol nyelvtanárként dolgoztam, de csak iskolákban tanítottam. Most mennék vissza dolgozni Gyed-ről, és nagyon jó lenne egy olyan lehetőség, ahol nem kell 8 órát bent ülni egy munkahelyen (2 kisgyerekem van). Így jutott eszembe, hogy akár magánórát is adhatnék. A kérdésem ehhez kapcsolódik: ismertek olyan nyelvtanárt a környezetetekben, aki megél úgy, hogy csak magánórákat ad, nincs mellette főállása? Budapesten élek. Köszönöm a válaszokat.

2013. ápr. 1. 22:32
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Mielőtt bedőlne valaki, NINCS semmilyen jövedelemnek az adóztatása eltörölve, márpedig ha pénzért adsz órát, az jövedelemnek minősül.
2013. ápr. 2. 15:38
 12/20 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy arra gondolt a kommentelő, hogy az oktatás ÁFA-mentes? Vagy arra, hogy alkalmi munkavállalóként bejelentve is lehet végezni?
2013. ápr. 2. 15:44
 13/20 anonim ***** válasza:

Nem tudom mire gondolt, de ha jövedelmed képződött akkor jövedelemadót biztos hogy kell fizetned utána (+ járulékokat), tehát 35-40% körül lesz az elvonás.

Persze ha nem jelented be és feketén adod az órákat akkor nem.

2013. ápr. 2. 15:58
 14/20 anonim ***** válasza:
Ha van elég 'diákod', akkor még adózva is meg lehet élni belőle. Egyik ismerősöm fiatal, olasz tanár, csak magánórákat tart már, ismerős kért meg, hogy lányának próbáljak meg időpontot szerezni hozzá, de nem ment, mert tele van mindig kb. a naptárja. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nála 4000 ft/60 perc. Tehát ő megél belőle.
2013. ápr. 2. 16:04
 15/20 anonim ***** válasza:

A Fidesz 29 pontos tervének 4-e:

"4. Bevezetik az adózáson kívüli jövedelem fogalmát: ha valaki más embernek ad munkát, hogy gyakorlatilag a házi, ház körüli munkában segítsen, akkor ebben a viszonylatban nem kell semmilyen közterhet fizetni."

2013. ápr. 2. 16:07
 16/20 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a 4. pont arról szól, hogy Mariska néni nem fizet adót, ha Kati néninél a kertet kapálja, vagy elmosogat nála.
2013. ápr. 2. 18:10
 17/20 A kérdező kommentje:

Igen, ez az alkalmi munkavállalás, és ez valóban adómentes, itt van egy cikk róla:

[link]

Szerintem ez akkor lenne valós alternatíva, ha az ember 1-2 ismerős családnál tanítana mondjuk minden délután. Ha kijárok 10 családhoz gyereket korrepetálni, nem hiszem, hogy mind bejelentenének.

Szerintem ez annyira nem életszerű, hogy megbeszélem apukával, hogy hetente 2X1 órában korrepetálom a gyerekét, de ugyan jelentsen be már be a NAV-hoz, mert úgy lesz legális. Apukának ebből annyi fog eljutni a tudatáig, hogy jujj, a NAV-tól jobb távol tartani magunkat, különben még firtatni kezdik, hogy miből telik neki magántanárra. Ha pedig annyira legális akarok lenni, adjak számlát és kész.

Szerencsére van cég a családban, fogok tudni számlát adni.

2013. ápr. 2. 22:31
 18/20 anonim ***** válasza:
4000 Ft / órával meg lehet élni belőle, de gyanítom hogy ez a tanár pl. nyelvvizsgáztat is és hogy-hogy nem a nála tanult diákok hozzá kerülnek szóbelin. Valami simlisség biztos van ebben, az emberek nem fizetnek ki 1.5x pénzt csak úgy.
2013. ápr. 3. 07:47
 19/20 anonim ***** válasza:
Egy jó tanárért simán kifizetik az emberek a 1,5-szeres árat, főleg, ha mondjuk fele annyi óra alatt is eredményes, mert akkor még olcsóbbra is kijön, ill. egy eleve rossz tanár (és itt nem arra gondolok, hogy önmagában rosszul tanít, hanem arra, hogy az adott gyermekkel nem találja meg a hangot) kérhet bármilyen keveset is, az adott esetben mindig kidobott pénz lesz.
2013. ápr. 3. 08:10
 20/20 anonim ***** válasza:
Én vagyok, aki írta a 4000 ft-os kommentet. A ismerősöm egyáltalán nem nyelvvizsgáztat, jelenleg csak magándiákjai vannak, régebben tanított nyelviskolában is, de jelenleg már nem, jobban megéri neki, ha kizárólag magánórákat ad. És nagyon sokan kifizetik neki ezt a pénzt, minden jel erre utal, mivel nem is tud most új embereket vállalni, annyira tele van, sőt 2 órára mennek hozzá, így az már 8 ezer ft. És kifizetik, fiatal, éveket élt Olaszországban és nagyon jól tanít. Nagyon szeretik. Szóval van ilyen. De ismerek olyat is, akinek ugyanennyi a tarifája és ő angol tanár!!! Hozzá is rengetegen járnak.
2013. ápr. 3. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!