Fokhagymatermesztéssel szeretnék foglalkozni és hól találok ehhez infókat?
Ez a link biztos többet segít, mint én, azért amit tudok leírom, volt kertünk :), az alapján.
Kisebb kertekben szántani ősszel szoktak, télen szétfagynak a hantok, tavasszal a kellően száraz földet boronálják, a gyökerek meg ilyenek kikerüljenek a földből, beforgatod a trágyát, megteremted a zöldségek helyét.
Sok sikert!!!!!
sikerült beindítani a fokhagyma termelő bizniszt? én válaszoltam múltkor :D és érdekel nekiálltál-e és hogy mi a helyzet :)
azt olvastam, a fokhagymát nyár végén, ősszel kell elültetni és tavasszal ápr-júni már lehet betakarítani.
már alig várom, hogy vessek, ültessek... bár én csak virágos kertet csinálok. Már ősszel előkészítettük a talajt, és nemsokára lerakom a virágmagokat, egyelőre csak papír tojástartókba "keltetem" :D és abból fogom kiültetni a helyére! adok nekik zöld táprudat majd később pedig virágosat, és gyönyörűek lesznek, de van sima fagyal és nád is.
ha viszont még nem döntötted el, h fokhagymát termessz, akkor a virágok még nagyon megérik, rengeteget kérnek egy jól fejlett, de még kicsi szoba/dísznövényért is, vagy csak egy sima csokorért... de nagyon jók a gyógy-, fűszernövények is. Persze a fokhagyma meg jó a vámpírok ellen :D:D Szóval nehéz a döntés.
Minden jót!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!