Hogyan kell kocsmát nyitni?
Leginkább kulccsal.. :-)
Egyébként meg számlaképesen helyi jegyzőhöz bemenni, bejelenteni, hogy nyitnál egy italboltot. Bejelölöd a nyomtatványon amit kell (tevékenység, jövedéki termék forgalmazás, stb.), ő megmondja, hogy kb mire számíts, mit kell kiépíteni, beszerezni hozzá stb. Értesíti a hatóságokat, akiktől kellenek az engedélyek, kimennek szemléznek, azután vagy azt mondják, hogy nyithatsz, vagy azt, hogy ezt vagy azt alakíts át, szerezz be, stb. Újra kimennek, jóváhagynak, majd működési engedély az önkormányzattól és nyithatsz. Ha jól tudom vendéglátó üzletvezetői végzettség valakinek kel, hogy legyen.
Berendezés, árukészlet. Nyerőgép és lassan cigi sem lehet már bent, ez elég nagy érvágás, de még mindig akad, aki az utolsó forintját is kisfröccsre költi.
Forgótőkéd legyen, mert sok a "hiteles ügyfél" is.
Ismerősök körében azok maradtak talpon leginkább, akik saját ingatlanba "késdobálót" nyitottak.
De pl. falun van ilyen megoldás is már:
Sok pénzzel és egy jól megtermett kidobóemberrel. Kérdés persze, ki a célközönséged. Nem árt a jövedéki termékek értékesítésének titkaiban is elmerülni, az ilyen helyeket a NAV gyakori vendég, a büntetési tételek magasak - elég egy tisztázatlan eredetű borocska a bukóhoz.
Ha a kannás-fröccsös vendégkör a célpont, akkor jó eséllyel költeni kell biztonsági személyzetre is, hacsak nem akarod, hogy már az első héten szétverjék a berendezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!