Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Pizzériába milyen gépek...

Djballa kérdése:

Pizzériába milyen gépek szükségesek?

Figyelt kérdés
Szeretnék nyitni egy pizzériát, a papírokkal és az engedélyekkel tisztában vagyok csak azt kellene tudnom milyen gépek és tartozékok kellenek hozzá a konyhában. Pizza , gyros, hamburger és hot dog lenne amit készítek de csak házhozszállítással.

2013. febr. 20. 19:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Menj végig gondolatban a folyamaton, onnan hogy beszerzés, arubehozatal, tárolás, rendelésfelvétel, rendeléselkészítés, csomagolás, kiszállítás, bevétel. Rostlapon pl mit akarsz sütni? Frituban? Húsos hűtő? Milyen húsok lesznek? Milyen gomba? Milyen sonka? Mire ezeket kitalálod kész is a lista. De továbbra is azt javaslom maradj a hidegkonyha működtetésénél. 1000szer egyszerűbb. Ellenőrzés is alig.
2013. febr. 21. 12:13
 12/17 A kérdező kommentje:
szeletelőre nem lesz szükség mert a salátát azt ugy hozzák hogy már össze van szeletelve, a pizza feltéteket meg jobban szeretem én szeletelni. Igen lenne sültkrumpli is a gyros-hoz, kérésre pedig a hamburgerhez is ezért mindenképp kelleni fog egy fritu, a rost lap pedig a hamburger hús és maga a hamberger megpirítására kellene. Számítógép nem hiszem hogy kellene. Mi célt szolgálna?
2013. febr. 21. 12:37
 13/17 A kérdező kommentje:
hideg konyhát nem csinálhatok mert ott sütöm a pizzákat is, a gyros húst is ás a paradicsom alapot is ott főzöm ki.
2013. febr. 21. 12:41
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Igazából tényleg azt kellene, hogy reálisan végig gondold,hogy mik a folyamatok, mekkora helyed van és mik a lehetőségeid hozzá pl. mekkora rendelésszám lesz Mert napi 50-100-nál még elvagy, de pl. a futárokat már mi alapján fizeted és hogyan számoltatod el?

Vagy leülni a leendő alkalmazottakkal ötlet bazározni. Úgyis ők fognak azzal az eszközzel dolgozni, hogy kinek mi lenne a jó, ami nem ütközik anyagi, vagy hatósági akadályba. Vagy ahogy az előző is írta,sok kiskapu lehet, amit láttál már ha dolgoztál ilyen helyen.

Kézi szeletelés mellett, foglalkozni dagasztással-cipózással, feltétezéssel,sütésekkel + folyamatos előkészítéssel, rátöltések pótlásával,elszámoltatással, alap felszereltség mellett elég húzósnak tűnik nekem.

Mégha mellé bejön egy kézilány telefonra, kisegítőnek, és mosogatni.

2013. febr. 21. 14:07
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyre távolabbinak tűnsz a témától. Az elején még azt írtad, "csak azt kellene tudnom milyen gépek és tartozékok kellenek", most meg már

"a pizza feltéteket meg jobban szeretem én szeletelni." ???

Kezdem azt érezni, hogy képeken se láttál ilyen műhelyt. Viszont nekem évekig volt, úgyhogy segítek.

Menjünk végig a folyamaton.

Beszerzés. Ehhez kell tudni az étlapot, hogy mit szerezz be. Vannak beszállítók, és neked is menned kell folyamatosan. Amit érdemes beszállítatnod az pizzásdoboz, sajt és mirelitáru. Az összes többi osan-teszkó-metró-stb, és repülni az akciókra. Nem kell túl nagy tétel semmiből, valami úgyis ki fog fogyni, és szinte minden nap menned kell valamiért.

Raktár. Hivatalosan földes árud nem lehet. Az vmi elképesztő macera. Külön bejárat, külön mosó, előkészítő hely...az nem éri meg. Kell egy legalább 6-8 nm-es, minden fala plafonig polcozott külön hely. 8-10ezer pizzásdoboz levágva is foglal szép helyet. Tejes hűtő, zöldséges, hűtő, húsos hűtő, tésztás hűtő, fagyasztó. És továbbra is javaslok egy olyan helyet amit az ántsz nem lát, és a lepapírozhatatlan dolgok vannak ott. pl földesáru, fagyasztott és előkészített húsáru, tészták, gázpalack ilyesmi. Majd meglátod tele lesz.:)

Rendelés. Telefonon bejön, egy pizza, két gyros, 3 hambi, 4 krupli. 40 perc. Max 15 perc van mindenre, vagy már csúszás van. Egy 32es pizza tésztabuci kb 35 dkg, ebből 3x4 vagy 3x5 van egy sima tálcán, nedves ronggyal befedve, ebből forgalomtól függően 6-8 mindig van. Minden a szakács keze alatt kell h legyen, mindenből kevés, de kint az asztalon. Pizzákkal lehet kezdeni amig az sül a többit is összerakni. Mindenképpen kell egy kordinátor (jó esetben Te) aki telefonál, irányokat szervez, ha egy szakács van besegít a töltésben. Az egész titka a jó előkészítésben van. Nagyon el lehet úszni.

Szállítás. Kur.va gáz futárok vannak. Linkek, lusták, bunkók, és risszrossz járművekkel csak a baj van velük. Ők a cég arca, velük találkozik a vevő. Nagyon válogasd meg őket. Ja, és a pénz rajtuk keresztül megy. Nálam már volt aki fél tízkor "vesztette el" a napi bevételt.

Dióhéjban egyelőre ennyi, még gondolkodom a gyroszon, mert az nyers hús, az megint babrás nagyon. Hambi húst még csak lehet olyat kapni, amit csak mikrózni kell, de a gyros nehezebb dolog. Csak a papírozás miatt, aztán már úgy csinálod ahogy akarod, de mindennek kell lennie egy hivatalos útnak ahogy történik.

Ja még annyit hogy a helye ahol nyitod egy nagyon sűrűn lakott területnek kell lennie. Paneltelep a legjobb. Végeláthatatlan tízemeletesekkel.

2013. febr. 21. 16:24
 16/17 anonim ***** válasza:
Rendes tőled, hogy ezt így leírod... :) Én mondjuk nem szívesen teregetném ki az üzleti titkaimat. :)
2013. febr. 21. 20:54
 17/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
2013. febr. 21. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!