Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Miért van ennyi antikvárium?

Miért van ennyi antikvárium?

Figyelt kérdés
Van egy útvonal, ahol rendszerint sétálok. 3 utcában 3 antikváriumot is látok sőt, nem messze két szabadtéri könyvárust alig 20 méterre egymástól. Ennyire jó biznisz lenne használt könyvekkel kereskedni, vagy hogy lehet az, hogy ilyen sok van belőlük? Nem beszélve arról, hogy egymástól veszik el az ügyfeleket, mert sok a választási lehetőség. De nem értek hozzá, valaki magyarázza el.

2013. febr. 10. 14:02
 1/4 anonim ***** válasza:

Nyilván jó üzlet, különben nem lennének.

Egymástól pedig nem hiszem, hogy elvennék az ügyfeleket, mert én ha keresek egy régiséget akkor addig járom az antikosokat amíg meg nem találom. Ez nem szimpátia kérdése, mint, hogy melyik péktől szereted a kenyeret. Mert egy 18. századi érmét - ami ritka - nem tud neked beszerezni bárki.

2013. febr. 10. 14:52
 2/4 anonim ***** válasza:

Azért van annyi antikvárium, mert viszonylag egyszerű a bekerülés (értsd: könnyű venni használt könyveket) és relatív nagy árréssel lehet forgalmazni a könyveket (amik szabadárasak, tehát te döntöd el, hogy mennyiért adod).

Hogy jó üzlet-e? Egy forgalmas helyen lévő üzletem szűnik meg most hó végén, és eddig nem találtam olyan helyet, ahol 1 alkalmazott mellett (+ én) ki tudnám termelni a cég költségeit. Nem tudom, hogy jó üzlet-e (a mostani helyemen az, de még fele ilyen jó helyet sem találok 1.5 hónapja).

Amúgy ha több antikvárium van egy helyen annak megvan az előnye is: ha valaki használt könyvet keres, akkor oda megy, ahol nagy a választék (=több antikvárium egymás mellett), mert abban bízik, hogy a nagyobb választékból jobban talál kedvére valót.

A Múzeum körút évtizedek óta tradicionálisan ilyen hely (Kálvin és Astoria között van kb 8 antikvárium).

2013. febr. 10. 17:09
 3/4 anonim válasza:

Az üzleti részéhez nem értek, de én személy szerint nagyon örülök neki, hogy olyan sok van. Bár nem pesti vagyok, de volt, hogy csak azért felutaztam, hogy néhány könyvet felkutassak:) Imádom a nagy antikváriumokat, órákig el tudok bennük veszni. Nagyon örülnék ha nálunk is több lenne... De itt valahogy nem érzik a szükségét az emberek (könyvesbolt is alig van).

22L

2013. febr. 11. 07:23
 4/4 anonim válasza:

"Nagyon örülnék ha nálunk is több lenne... De itt valahogy nem érzik a szükségét az emberek (könyvesbolt is alig van)."

Nincs min meglepődni. Az emberek többségének Harry Potter, Dan Brown, A szürke ötven árnyalata és hasonlók jelentik az olvasnivalót.

(Bár még mindig jobb, mintha mondjuk Esterházy lenne népszerű.)

2016. ápr. 20. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!