Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi kell ahoz, hogy nyissak...

Mi kell ahoz, hogy nyissak budapesten egy falatozót?

Figyelt kérdés
Egy bizonyos gyorskajára lenne kihegyezve, valami olyasmi ami még nincs budapesten ezért biztos vagyok benne hogy nagy sikere lenne. El kell ehez végezni valamit? Milyen engedélyek kellenek? És kb. mennyi pénzt kell belefektetni minimálisan? Nem asztalos étterem, hanem csak egy 15-20 nm-es helységre gondoltam put it and go jelleggel.

2013. jan. 20. 11:38
 1/2 anonim ***** válasza:

Nehezen hiszem, hogy van olyan gyorétel ami még nincs jelen Budapesten, de végül is lehet.


Ha így van, számolnod kell azzal, h ismeretlen dolgot árulsz, így nehezen fognak rákapni az emberek. Az első éved valószínűleg veszteséges lesz.


A kalandhoz, ha mondjuk magadon kívül +1 alkalmazottal számolsz kellene az első évre mondjuk 5-8millió forint.


Ehhez jön még a helyiség kialakítása (esetleg megvásárlása, bár bérelni érdemesebb), szükséges konyhatechnikai gépek, berendezések beszerzése, stb: legyen mondjuk 15millió. (persze itt is lehet okoskodni, de számoljunk a rosszabbik esettel)


Az engedélyekről találsz hivatalos tájékoztatást a neten. Ha melegkonyhás vagy nagyjából 20 féle engedélyt kell majd beszerezned.

2013. jan. 20. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Ne hallgass az előttem szólóra. Én 3 éve nyitottam (Pesten) egy étkezdét (80 nm!-es), 30-an le tudnak ülni. Nagyon szépen, igényesen berendeztem (főleg használt, de nagyon jó cuccokat vettem a konyhára), a vendégtérben is szép bútorok vannak. Én kihoztam bő 1 millióból. Bár rengeteg utána járás volt, de én nem sajnáltam az időt meg a benzint (ami max 40e Ft plusz volt), de egy olyan hatalmas, 4 rózsás tűzhelyet, ami a metro-ban 3-400e Ft, én találtam a neten 60.000-ért, és lealkudtam 30-ra! Igaz, 2-szer át kellett festeni, de ez kb 3000 Ft-be került, meg pár óra festegetésbe. ...És szerintem ez megért 300ezer forint különbözetet!!!

Bezárt a hely és szabadulni akartak mindentől. 1000-ért vettem lábasokat, 100 Ft-ért merőkanalakat... stb.

Szóval sok olyan hirdetés van a neten, ahol bezárt büfék, éttermek mielőbb látni akarnak egy kis pénzt, vagy rájuk szállt az apeh és inkább apró pénzért, de eladnak mindent, csak ne a hatóság vigye el ("ingyen"). Én java részt így rendeztem be és senki nem mondaná meg, hogy nem vadi új asztalokat vettem 20.000-ért, hanem 5000-be volt darabja (nagyon masszív, 6 személyesek ráadásul). Szóval aki leleményes, az berendezi ennyiből, aki csak az üzletig tud elmenni és rámutatni arra mit szállítsanak neki házhoz, az meg a sokszorosából.

Szóval ennél kevesebbel számolhatsz bőven, mivel nem beülős helyet akarsz. Engedély sok kell, de mivel nem értesz hozzá, egy vendéglátó üzletvezetőit mindenképp végezz el OKJ-n (kb fél év). Vagy csak úgy tudod üzemeltetni, ha felveszel valakit, akinek van szakirányú végzettsége. De ha ő kilép például, akkor addig BE KELL ZÁRNOD, amíg nincs megfelelő végzettségű új dolgozód (üzletvezető)! Engedély sok kell,előbb ennek járj utána. Suliban egyébként azt is megtanítják.

De szerintem áruval, berendezéssel 1 millióból bőven kihozod, ha ügyes vagy!!

HA van kérdésed, írj nyugodtan.

hétvégén tudok főleg válaszolni, mert az üzlettel foglalkozom egész héten reggeltől estig.


Üdv,

Ancsics

2013. febr. 9. 01:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!