Mi kell ahoz, hogy nyissak budapesten egy falatozót?
Nehezen hiszem, hogy van olyan gyorétel ami még nincs jelen Budapesten, de végül is lehet.
Ha így van, számolnod kell azzal, h ismeretlen dolgot árulsz, így nehezen fognak rákapni az emberek. Az első éved valószínűleg veszteséges lesz.
A kalandhoz, ha mondjuk magadon kívül +1 alkalmazottal számolsz kellene az első évre mondjuk 5-8millió forint.
Ehhez jön még a helyiség kialakítása (esetleg megvásárlása, bár bérelni érdemesebb), szükséges konyhatechnikai gépek, berendezések beszerzése, stb: legyen mondjuk 15millió. (persze itt is lehet okoskodni, de számoljunk a rosszabbik esettel)
Az engedélyekről találsz hivatalos tájékoztatást a neten. Ha melegkonyhás vagy nagyjából 20 féle engedélyt kell majd beszerezned.
Ne hallgass az előttem szólóra. Én 3 éve nyitottam (Pesten) egy étkezdét (80 nm!-es), 30-an le tudnak ülni. Nagyon szépen, igényesen berendeztem (főleg használt, de nagyon jó cuccokat vettem a konyhára), a vendégtérben is szép bútorok vannak. Én kihoztam bő 1 millióból. Bár rengeteg utána járás volt, de én nem sajnáltam az időt meg a benzint (ami max 40e Ft plusz volt), de egy olyan hatalmas, 4 rózsás tűzhelyet, ami a metro-ban 3-400e Ft, én találtam a neten 60.000-ért, és lealkudtam 30-ra! Igaz, 2-szer át kellett festeni, de ez kb 3000 Ft-be került, meg pár óra festegetésbe. ...És szerintem ez megért 300ezer forint különbözetet!!!
Bezárt a hely és szabadulni akartak mindentől. 1000-ért vettem lábasokat, 100 Ft-ért merőkanalakat... stb.
Szóval sok olyan hirdetés van a neten, ahol bezárt büfék, éttermek mielőbb látni akarnak egy kis pénzt, vagy rájuk szállt az apeh és inkább apró pénzért, de eladnak mindent, csak ne a hatóság vigye el ("ingyen"). Én java részt így rendeztem be és senki nem mondaná meg, hogy nem vadi új asztalokat vettem 20.000-ért, hanem 5000-be volt darabja (nagyon masszív, 6 személyesek ráadásul). Szóval aki leleményes, az berendezi ennyiből, aki csak az üzletig tud elmenni és rámutatni arra mit szállítsanak neki házhoz, az meg a sokszorosából.
Szóval ennél kevesebbel számolhatsz bőven, mivel nem beülős helyet akarsz. Engedély sok kell, de mivel nem értesz hozzá, egy vendéglátó üzletvezetőit mindenképp végezz el OKJ-n (kb fél év). Vagy csak úgy tudod üzemeltetni, ha felveszel valakit, akinek van szakirányú végzettsége. De ha ő kilép például, akkor addig BE KELL ZÁRNOD, amíg nincs megfelelő végzettségű új dolgozód (üzletvezető)! Engedély sok kell,előbb ennek járj utána. Suliban egyébként azt is megtanítják.
De szerintem áruval, berendezéssel 1 millióból bőven kihozod, ha ügyes vagy!!
HA van kérdésed, írj nyugodtan.
hétvégén tudok főleg válaszolni, mert az üzlettel foglalkozom egész héten reggeltől estig.
Üdv,
Ancsics
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!