Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Élelmiszer webshop vidéken jó...

Élelmiszer webshop vidéken jó üzlet lenne?

Figyelt kérdés

Mennyire lenne jó ötlet élelmiszer webshopot nyitni vidéken aprófalvas környéken?

A kis falvakban tudom, hogy drágább a fuvarköltség, de általában csak 1 vagy 2 bolt van amik elég drágák, akinek van autója a nagybevásárlást a hipermarketekben intézi.

Viszont akinek nincs autója, vagy sokalja a benzinköltséget szerintem szívesen vásárolna neten tartós élelmiszert. Most már falvakban is sok ember használ netet, aki meg nem az rendeltetne szomszédokkal, rokonokkal összefogva.

Ha jól gondolkozom akkor miért nem szállít ki ilyen helyekre a legtöbb élelmiszer webshop? Pontosabban csak elég drágán postai csomagként?

2013. jan. 5. 22:03
 1/1 anonim ***** válasza:

Vidéki falvakban a mozgóbolt szerintem jobb lenne, ha van saját kocsid. Ez nem zárja ki a netes értékesítést sem, de az idősek nem fognak neten rendelni, hamarabb buszoznak be a városi Tescoba. Ez tapasztalat.

De ha kocsival kiállsz, és olcsóbb vagy mint a helyi egy-két bolt, már megérheti a "rodeó". Nálunk van olyan falu, ahol nyáron már egy bolt sem volt és 80%-ban nyugdíjasok lakják, 30 km-re meg regionális CBA nagykereskedelmi központ van.

+ a neten egyfelől árverseny van (jóval kisebb árréssel tudsz eladni, nem veheted alapul a helyi boltok árait), másfelől a nem tartós élelmiszerek is kiesnek a körből.

2013. jan. 5. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!