Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Megéri manapság magánóvodát...

Megéri manapság magánóvodát nyitni? Miket kell hozzá elvégezni? És egy ilyen környéken lenne esély? 18/L

Figyelt kérdés

leírom, hogy miért gondoltam erre a lehetőségre:

- nagyon szeretem a gyerekeket, és én is inkább gyerekes vagyok, mint komoly(pl. mérnöki) munkára való (bár érdekelnek a reál tárgyak is, jók vagyok bennük, de mégsem az én világom)

- hatalmas kertünk van, a házunk mellé elférne még egy épület, ami alkalmas lenne óvodának

- egy kisváros szélén lakunk, rengeteg fával, és eléggé a természethez közel( ezért szerintem ez egy ideális környék, kevés forgalommal, zajjal stb.)

csak nem tudom, hogy ehhez mennyi kezdőtőkére lenne szükség, meg hogy egy ilyen környéken lenne-e rá elég érdeklődés..

most kellene továbbtanulnom, szóval el kellene döntsem, hogy mi legyen..

szerintetek megéri belevágni majd? És milyen irányban kéne ehhez továbbtanuljak?

2012. dec. 25. 21:10
 1/5 anonim ***** válasza:

szerintem jó ötlet és még jó biznisz is

1-2 millió Ft biztos kell hozzá (kell könyvelő, óvónő, étkezés biztosítása, ilyen-olyan hatósági engedélyek stb.)

óvóvapedagógus képesítés kell ahhoz, hogy vki óvónő legyen

2012. dec. 25. 21:30
 2/5 anonim válasza:
Szia!Ez attól függ,hogy mely kisváros szélén.Óvodákkal volt gond az utóbbi időben a férőhely miatt.. Elég sok pénz kell hozzá,ugye kell az épület ezt felkell szerelvényezni,fűtés,villany,gáz..stb.Megvenni a szükséges dolgokat a gyerekek "fejlesztéséhez",a játékok.Nem akarom elvenni a kedved,de nem is akarom azt mondani,hogy bátran vágj bele. a vállalkozás alapítása egy kockázatos dolog,főleg most. Ha gondolod írj privát üzit és beszélhetünk róla.
2012. dec. 26. 10:12
 3/5 anonim ***** válasza:
szerintem mindenképp komoly tőke kell hozzá (hasraütök 10M) mivel fel kell építened egy óvodának alkalmas ingatlant, meg kell oldanod a teljes ellátást, gondolom nem egyedül akarod vinni ezért az alkalmazottak bérét ki kell termeljed. Az hogy Te merre tanulsz tovább talán annyira nem lényeges, de ha csinálni akarod akkor valami komolyabb óvónői végzettég (gondolom én) hogy legalább érts ahhoz amit csinálsz, de mivel te lennél a főnök úgy is pusztán a megfelelő munkaerő kell hogy meglegyen (normális óvónőket alkalmazol). A munka nagyrésze úgy is eloszlik ezért mindenképp meg kell fizetned azokat akiket alkalmazol majd, hogy színvonala is legyen a helynek, mert fizetni senki nem fog azért amit "ingyen" is megkap egy állami helyen. Az étkeztetés sem egy utolsó terület amihez kell tőke. Ha nagyon érdekel a pálya tanuld ki és addig is tájékozódj konkrétan mennyibe lenne és mekkora az igény rá (szerintem igény van de inkább nagyvárosokban). Ha pedig mégsem jön össze a dolog és van egy végzettséged, tanulj meg jól 1-2 nyelvet és külföldön jól fogsz keresni ezzel. Talán ott egy magánóvoda is életképesebb (UK, német, osztrák stb)
2012. dec. 27. 14:11
 4/5 anonim ***** válasza:

Mi most szeretnénk meglévő ingatlant erre a célra átalakítani.A tervező 30-40 milliós beruházást számolt ki,ez attól függ mit végzünk el mi magunk.Napolva...

$

2013. jan. 2. 21:27
 5/5 anonim válasza:
menj a cigány negyedbe ot sok a gyerek:D
2013. jan. 10. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!