Jövőre állami koncesszióba kerül a dohánykereskedelem. Szeretném megpályázni, hogy nyithassak egy boltot, de a feltételek elég ellentmondásosak. A pályázati felhívásban leírtakon kívül lehet tudni egyéb részleteket?
Lehet például tudni, hogy a pályázat beadásakor már egyéni vállalkozónak kell lenni, illetve már akkor kell e rendelkezni kereskedelmi végzettséggel vagy elég június 1.-ével amikortól is csak dohányboltban kapható majd dohánytermék? Tehát ha kiváltom az egyéni vállalkozóit akkor fél évig a semmire fizetem? Mert ugye nyilván addig nem éri meg kinyitni még máshol is kapható dohányáru.
Azt mondták a pályázatoknál előnyben részesítik a munkanélkülieket, leszázalékoltakat stb... Kérdezem én a munkanélküli miből lesz vállalkozó? Az üzlet nyitáshoz szükséges tőkéről nem is beszélve.
Persze szóba került, hogy ez is csak arról szól, hogy kiosszák a haveroknak a boltokat, ahogy már sok más dologgal is megtették. Hozzáteszem ezt el is hiszem, hogy a Bp belvárosában már mindenkinek ki lett osztva. Sőt olyat is, hogy a CBA-s Lázár testvérek nyúltak rá. Nem lepődnék meg.
Vélemények érdekelnének ezekkel a dolgokkal kapcsolatban, vagy akármilyen információ.
..." ez is csak arról szól, hogy kiosszák a haveroknak a boltokat"...na látod, ez itt a LÉNYEG, jól látod.
Nem véletlen ellentmondásosak a feltételek...várj vele amíg kialakul és inkább más hibájából tanulj mint a sajátodéból. Az jóval olcsóbb, nem kerül semmibe csak tájékozódni kell időben és sok oldalról.
Ezen vagyok, hogy tájékozódjak. Pályázásra két hónapos intervallum áll rendelkezésre, utána már nézhetem, szóval mindenképp érdemes megpróbálni legalább. Maga a pályázat 25 ezer azzal sokat nem lehet bukni, úgy gondolom.
Nyilván nem ebből akarok megélni, vannak egyéb üzleteim, de jó lenne melléjük egy dohánybolt, hogy hozza a forgalmat.
Köszönöm.
Sajnos több lábon kell állni a megélhetéshez. Az sem árt ha az egyik láb külföldön van, mert itt semmi sem biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!