Békés és Hajdú bihar megyében hol és mikor van piac?
Pl Békéscsabán, Debrecenben, Karcagon és a kisebb városokban, falukban mely napokon van forgalmasabb piac?
Használtruhákat szeretnék árulni. Kell hozzá valami engedély? Vagy vállalkozói? Vagy csak hely jegyet kell megvenni? Kérem aki a környéken lakik,bármely városban írjon hogy mikor szokott piac vagy vásár lenni a városban!!!
Kedves Kérdező! Laktam Debrecen közelében egy rövid ideig. Ha jól emlékszem a Faraktár utcában (úton) vagy egy piac. Ahhoz, hogy terméket forgalmazz (mindegy milyet), természetesen kell engedély, különben hogyan 'számolnál' el az állam fele a bevételedet illetően? ÁFÁ-t mindenkinek kell fizetni, ezért vállalkozásod első feltétele vagy kft-t alapítani, vagy Bt-t, de a te esetedben szerintem az egyéni vállalkozás a legkézenfekvőbb. Magad után fizeted a szem.jöv.adót, eü hozzájárulást, stb. Ezt is bele kell kalkulálni havonta. Ezen felül jön a hely jegy kiváltás. Remélem tudtam kicsit segíteni.
ÜDv, PEnita Anita
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!