Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mit tennétek az én helyemben?...

Mit tennétek az én helyemben? (üzlet és emberség)

Figyelt kérdés

A következő történet kitaláció, de érdekelne a véleményetek.

Van egy normális főállásom, emellett egyéni vállalkozóit is kiváltottam, de nem jött össze az a dolog, amiért erre szükségem lett volna. Szerettem volna visszaadni, de gyeden lévő barátnőm azzal az ötlettel állt elő, hogy nem -e vállalnám, hogy számlát adok kézműves termékeihez. Mert ő nem folytathat semmilyen jövedelemszerző tevékenységet.

Segítenék neki nagyon szívesen, de félek kicsit, mert ő gyöngyöket fűz, nekem viszont fakezem van, ha kijön egy ellenőrzés, azt sem tudom, mi a kásagyöngy, mi a tűzgyöngy. Vagy ilyesmitől nem kell tartanom, csak írjam a számlát és kész? Rosszul senki nem jár, az állam sem, a kérdés, hogy mennyire törvénytelen az ilyen?

Köszönöm, hogy elolvastátok!

2012. szept. 20. 15:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem gáz, max megmondod a NAV-nak hogy éjszakákon át fűzöd, mert lassan megy. Úgysem kérnek fel bemutatóra. És pont ahogy írtad, így legalább bevételhez jutnak.

Amúgy mit terveztél csinálni a számlák ellenében befolyt bevétellel? Ezt fontosabb kérdésnek érzem. El tudod költségelni?

2012. szept. 20. 15:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem írd a számlát és kész.Igaz,hogy eléggé törvénytelen,de a mai világban,és a mai törvények,szabályok közt szinte minden az.Manapság már azért is megbüntetnek,ha nem csinálsz semmit.Ha ellenőriznek,akkor csak a papírokat nézik,azt nem ,hogy mennyire tudsz gyöngyöt fűzni.
2012. szept. 20. 15:53
 3/6 Antimod ***** válasza:
100%

És a NAV szakembere tudni fogja, mi a kásagyöngy és a tűzgyöngy? Egy kicsit - csak egy icipicit - mélyedj bele a témába, és már nem adnak el benne. A többit bizonyítsa be a NAV - ha tudja.

Nagyon sokan csinálják így. Nem is értem, miért volna célja az adóhatóságnak, hogy lebuktasson ilyen "számlázókat": ha főállásban csinálnák ezek az emberek (így a kitalált történetben a barátnőd), akkor pillanatok alatt tönkremennének, hiszen be kellene fizetniük maguk után minden járulékot és adót. És egyáltalán nem lenne adóbevétel.

2012. szept. 20. 16:00
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Csupán az első válaszadó kérdését nem értem. A bevétel természetesen azt illeti, aki dolgozott érte. Vagyunk annyira barátnők, hogy visszakapjam tőle azt, amit "adózok" miatta. Szerintem a könyvelőmet is kifizeti. Amúgy ő jobban érti ezeket a dolgokat, de ha van a dologban valami csavar, akkor az derüljön ki időben, szóval nyugodtan hívjátok fel rá a figyelmemet, hiszen ő sem adószakértő, nem hinném, hogy azért hallgat el dolgokat, hogy engem átverjen.
2012. szept. 20. 16:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Azért kérdeztem, mert a vállalkozói kivétnek magas az adóvonzata. De az alapanyagot mondjuk meg tudnád venni. Na mindegy, ti tudjátok... :)

Azt hittem srác vagy. Ha lány vagy, akkor hol a gond, simán te csinálod a fűzést és kész. :)

2012. szept. 20. 16:15
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi! Mindenkinek ment a zöld!
2012. szept. 20. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!