Abban az esetben, ha van egy több mint heti 36 órás főállás, a másodállású vállalkozó mentesül a járulékfizetés alól. Ez Egyszemélyes Kft. Esetében is így van?
Figyelt kérdés
Tehát ha van pl. egy heti 40órás munkaviszonyom, másodállásban pedig egy Egyszemélyes Fft tulajdonosa vagyok, kell fizetnem járulékokat?#cég #fizetés #főállás #vállalkozó #járulék #másodállás #egyszemélyes #korlátolt felelősségű társaság
2012. szept. 19. 19:38
1/4 anonim válasza:
Igen, Kft-nél is így van, kivéve, ha az alapító okiratban az áll, hogy az ügyvezetést munkaviszonyban látod el.
2/4 A kérdező kommentje:
Akkor melyik az az eset amikor ilyen helyzetben mentesülök a járulékfizetés alól? Alapító okiratban minek kell szerepelnie?
2012. szept. 20. 17:03
3/4 anonim válasza:
nálunk úgy van, hogy a páromnak van rendes bejelentett munkahelye (heti 40 ó) és az ő nevére indítottuk az egy személyes Kft-t is. Így ő egy személyben a tag és az ügyvezető is. Én vagyok papíron az "alkalmazottja" és csak utánam (tehát a tényleges dolgozók járulékait kell fizetni) ő utána fizet a munkahelye teljes egészében.
4/4 A kérdező kommentje:
Én is hasonló módon szeretnék eljárni....jelenleg 24-48as beosztásban dolgozok, így több mint heti 40órám is megvan, illetve 3ból 2napon tudok a kft-re koncentrálni....bár így sokat kell dolgozni, de úgy gondolom ez itthon nem rossz dolog, hanem nagyon is jó:)
2012. dec. 9. 17:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!