Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Kft vagy egyéni vállalkozó,...

Kft vagy egyéni vállalkozó, mi éri meg jobban? Lent részletesebben leírtam mindent

Figyelt kérdés
Szeretnék nyitni egy fintess termet az alaptőke megvan hozzá de nem értek nagyon a Kfthez egyéni vállalkozóhoz sem azt ajánlották hogy a kft az jobb. meg mondtak valami áfa visszaigénylést is meg a havi költségeg amit még pluszba kell fizetni a vállalkozás miat adók vagy nem tudom. Valaki nem írna nekem egy felvilágositást hogy aránylag képben legyek?
2012. szept. 18. 14:46
 1/5 anonim ***** válasza:

nem az áfa miatt jobb a Kft. hanem mert a felelősség korlátozott. Vezető tisztségviselőként és tulajdonosként csak a bevitt vagyon erejéig felelsz.

Csak a Kft.

2012. szept. 18. 14:53
 2/5 anonim ***** válasza:
Én is a Kft-t javaslom, komolyabban is hangzik és a személyes felelősség is jóval kisebb, még ha nem is teljesen korlátozott.
2012. szept. 18. 15:07
 3/5 A kérdező kommentje:
értem szóval kft de még valaki esetleg azt hogy ezek az áfa visszaigénylések hogy mennek meg a havonta mi mindent kell fizetni a kft után esetleg ezekről is ha valaki tudna
2012. szept. 18. 15:11
 4/5 anonim ***** válasza:
keress meg egy könyvelőt, és kérdezd ki alaposan. Ez komolyabb kérdés annál, mintsem itt valaki félrevezessen. A siker titka nem a vállalkozási forma elsősorban, hanem a jó alapötlet és egy kiváló könyvelő.
2012. szept. 19. 07:40
 5/5 anonim ***** válasza:

Az sem lesz könnyű, mert annyi véltozás van, hogy a könyvelők is szakosodtak. Van aki a kft-t vágja, van aki a bt-t, ritka eset, hogy mind a kettőben otthon van.

Ha nincs elég pénzed, akkor tiszta sor.

10,20 milláig néhány alkalmazottal megy az egyéni, a bt.

Jobb az adózása is.

Később már mindenképpen a kft.

Sajnos a könyvelő ritkán tud adni tippeket, Neked kell ismerned a lehetőségeket. Ha van valami ötleted a helyzeted javítására, hogy hogyan vezesd a cégedet, a könyvelő csak megmondja, hogy lehet e. Ő csak számlákat lát, a cég vezetése a Te dolgod.

Neked kell érteni hozzá!

Elvégre igazgató leszel...

Könyvek tucatjait fogod olvasni, hvg kiadványokat tanulmányozol, a jogszabályok változásáról és a kibúvók után kutatsz.

Hanem így teszel, a gatyád is rámegy a bírságokra...

2012. okt. 2. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!