Milyen papirok szuksegeseg egy turkalo nyitasahoz? En akarok arulni is, es meg kell-e legyen nekem a kereskedelmi diplomam?
Neked vagy egy alkalmazottadnak kell lenni OKJ-s kereskedő-boltvezető végzettségnek.
Azonfelül vállalkozói igazolvány, meg a bolt nyitásához ezerféle engedély, önkormányzatnál elmondják (ántsz, tűzoltósági...stb).
Nem hinném, hogy végzettségi papír kellene hozzá. Egy élelmiszerbolthoz el tudom képzelni, hogy kell egy olyan eladó, aki tanulta, de egy ruhaboltba nem.
Abban viszont 100%-ig biztos vagyok, hogy kereskedelmi-boltvezető OKJ-s végzettség egészen biztos nem kell hozzá.
Tudsz ilyen rendeletről, törvényről? Más valaki tud?
A józan eszem azt mondja, hogy a vállalkozáshoz nem feltétel se ez se az. Az üzlet nyitásához lehet feltétel, de az meg ugye nem azonos a vállalkozói "kiváltásával".
Kereskedő-boltvezető tanfolyamot elsősorban azoknak ajánljuk, akik kereskedelmi egységben dolgoznak és a jövőben üzletvezetőkké, szeretnének válni, valamint azoknak is akik saját üzletet szeretnének nyitni. A kereskedő, boltvezető munkakör betöltésének és a saját üzlet nyitásának feltétele a kereskedő-boltvezető végzettség megléte.
1. Egy blog és egy iskola azt ír, amit akar. Az iskolának az az érdeke, hogy eladja a tanfolyamát. Láttam én már más iskola papírját, ami hazugságot írt. Számomra a bemásolt írások nem meggyőzőek. Független, de inkább állami bizonyítékra gondoltam.
2. Az eladót én is valószínűsítettem, hogy kell (bár egy turiba ezt is túlzásnak érzem). A vállalkozáshoz pedig nem kell végzettség, mert ahogy bemásoltad, nem kell ("Ha nincs ... akkor vagy foglalkoztatsz valakit" - ez pedig addig nem történhet meg, amíg nem vagy vállalkozó).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!