Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mit takar az, ha én egy...

Mit takar az, ha én egy Kft-nél dolgozom fö älläsban és a fönököm kivältatta velem a vällalkozoit. Kinek jo ez? ès igy + kell fizetnem tb, ado stb?

Figyelt kérdés
2009. júl. 28. 18:26
 1/8 anonim válasza:
Van érvényes munkaszerződésed?
2009. júl. 28. 19:09
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen van
2009. júl. 28. 19:58
 3/8 anonim válasza:

Ha megszünteti a munkaviszonyod és megbízási szerződést köt veled, akkor az neki jó. A munkát elvégzed (ha így vállalod) a költségeit pedig csökkented azzal, hogy magad után fizeted a járulékokat.

Sajnos ez mostanság nagyon felkapott....

Amikor kérte, hogy váltsd ki nem kérdezted meg miért van rá szükség?

2009. júl. 28. 20:09
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem sajnos nem kérdeztem meg.De honnan tudhatnäm meg hogy kijelentett-e az érvényesen kötött szerzödéses munka helyemröl-.Mert ugyan ugy kapom a fizetésemet a ,,cég,, a kifizetö vagy ettöl függetlenül lehet igykapnom toväbbra is?
2009. júl. 29. 17:58
 5/8 anonim ***** válasza:
Egyéni vállalkozóként is dolgozhat a kft.-ben csak most igazából azt kell tisztázni, hogy melyik lett/lesz a főállásod, emrt nem mindegy. Ha egyéni vállalkozó a főállásod akkor ott kell mindne járulékot magad után fizetned minden hónapban legalábba minimálbér után. Ezt azért kérik általában a munkáltatók, mert így ők nem fizetnek (nincs munkaszerződés) járulékokat, adót, hanem csak feketén zsebben valamennyit, a többi meg a te bajod. Ez ilyen formán nem leális dolog. Azért te is elgondolkodhattál volna előre hogy miért is kéne kiváltanod, mert ugye erre nem kényszeríthet senki, ezt a saját akaratodból teszed meg.
2009. júl. 29. 19:15
 6/8 A kérdező kommentje:
Hät én ebben én nem nagyon vagyok järtas.èn külön magam nem fizetek be sehovä sem.Vagy ök rögtön leemelik a fizimböl és ök fizetik azt nem tudom.Nekem a munka a célom .ès eddig a többi része nemérdekelt .Csak van egy fura dolog az hogy nekem van egy magännyugdiju pénztäram amibe beléptem ,meg plussz még valamibe benne vagyok.ès az a furcsa,hogy minden évben küldenek értesitöt hogy ällok jelen pillanatban.ès eddig még minden évben hozamot lättam.Most pedig minuszok vannak irva.Tehät nem több az idén megkapott egyenleg értesitön szereplö pénzem hanem kevesebb.mind kettö értesitön ,és eddig mindig a fizetésemröl egyenest ment ezekbe a pénz .Azt nem értem akkor ez most hogy van.Nem értem az egészet .
2009. júl. 30. 03:37
 7/8 anonim válasza:

A magánynyugdíjpénztárak a tavalyi évben veszteségesek voltak, azért van, hogy az egyenleged kevesebb mint a tavalyi évben volt.

[link]

2009. júl. 30. 17:46
 8/8 anonim válasza:
Kérdezd meg a főnököd, hogy napi 8 óra munkaviszonyban be vagy-e jelentve nála. Amennyiben nem, úgy vállalkozóként saját magadnak kell fizetned a járulékokat, havonta minimum kb. 50 000 Ft. Menj el könyvelőhöz, vidd magaddal hozzá minél több papírod (vállalkozói kiváltásakor kapott papírok, főnöködtől kapott fizetés bizonylatát, bankszámla kivonatot) fél óra alatt rendbe teszi a fejedben a dolgokat 1-2-3 ezer forintért. Megéri, mert ha gáz van, óriásit szívhatsz, ha nem lépsz időben, nem beszélve az álmatlan éjszakákról.
2009. aug. 8. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!