Vajon legális vagy nem az?
Üdv!
Nos arról van szó hogy van egy kisebb ötletem ami meg valósítható részemről és hát azon vagyok hogy meg is tegyem de nem nagyon vagyok tisztában egykét dologgal. Lényeg hogy egy honlapot készítenék magamnak amin persze szolgáltatást nyújtanék több ember számára , esetleg a témával kapcsolatos "dolgokat" árulnék az oldalon. Kell hozzá valamilyen vállalkozói vagy hasonló dolog vagy valamilyen kiskapuk vannak a dologra?
Másik része :
(ha belém is köthet bárki szinte ugyan olyan alapon működik a dolog mintha egy hirdetést adnék fel egy oldalon egy adott "dologról" ... Ha jól tudom (lehet butaságot mondok) de minden után adózni kéne tehát ha esetleg meg is hirdetek valamit egy x oldalon és sikerül eladnom legyen az pl egy számitógép.. ha ebböl nem adózok akkor büncselekményt követtem el vagy mi a fene?
Válaszotokat előre is köszönöm.
Saját /használt/ termékek eladása után véi pár százezer forintig nem vagy köteles adózni.
Kerskedelmi jellegű eladásnál (tehát mikor azért szerezted be a terméket, hogy haszonnal továbbadd) mindenképpen kell.
És igen, mindenképpen kell hozzá "vállalkozói vagy hasonló".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!