Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » A környezetem miért hiszi...

A környezetem miért hiszi azt, hogy ha vállalkozó vagyok akkor nincs munkám?

Figyelt kérdés
Már jó pár éve vállalkozom, és persze van olyan hónap amikor egy minimálbérnyi vagy még kevesebb jön össze, de van amikor annak a sokszorosa. Viszont a környezetem (párom, anyukája, rokonai, 1-2 közeli ismerős, stb.) úgy viselkedik velem mintha munkanélküli lennék. Állandóan kérdezik, hogy van-e már munkám, keresgetnek nekem mindenféle álláshirdetést, sőt amikor pár hónapra a páromnak nem volt munkája mindenki sajnált minket, hogy EGYIKÜNKNEK sincs bevétele és most mi lesz velünk (holott ha VALÓBAN nekem sem lett volna munkám akkor én is kétsége estem volna). Hiába bizonygatom, hogy ez nekem jó, szeretem a munkám meg tudok (tudunk) belőle élni, (sőt, ha egyszer lesz babánk, akkor várandósan is jobb helyzetben leszek így) de mindenki csak fintorog, meg úgy viselkednek velem mintha egy ingyen élő lennék. Mert hogy szerintük "sokkal jobb" lenne pl. egy gyárban dolgoznom betanított munkásként, mert igaz, hogy jóval kevesebbet keresnék, de állandóan ugyanannyit és az a biztos.
2012. aug. 21. 19:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Több összetevője lehet:

-Buták,mint a .....,sajnos,fingjuk sincsen a vállalkozói életről.Ne foglalkozz velük,ők őszintén mit értek el az életben?Már most látom semmit,évente egyszer egy hétvégét a Balatonra maximum.

Sikertelen emberek,ne foglalkozz velük,van egy szürke kis életük elvannak,letelt a 8 óra és fotelsportba mennek.

Te teszel a jólétért és ez a helyes.Majd ha mész a BMW-el akkor majd néznek nagyokat.

-Irigyek rád,mert ők sehol sincsenek,és lusták lépni valamit a kényelemből.

Amúgy mivel foglalkozol?

2012. aug. 21. 20:05
 2/6 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttemszólóval, viszont nem árt mérlegelni, hogy tényleg megéri-e csinálni azt, amit csinálsz. Milyen vállalkozó vagy?
2012. aug. 21. 21:10
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha azt mondod hogy van olyan hónap hogy a többszörösét is megkeresed és egyébként is jól elvagytok akkor szertintem totál felesleges velük foglalkoznod.

Egyszer valahogy add a tudtukra hogy nem keresel MÁS munkát, mert neked EZ a munkád, vállalkozó vagy, VAN belőle bevételed. Majd ha úgy döntesz hogy ALKALMAZOTT akarsz lenni akkor tájékoztatsz róla mindenkit, de jelenleg jól érzed magad így és a bevételed is megvan.

Vannak betokosodott emberek, akik nem látnak túl a saját kis világukon és nem bírnak megbírkózni mások életfelfogásával...

Elnézést de én is olyanoknak képzelem őket mint ahogy fent leírták hogy 1 hétvégét "nyaral" egy évben a Balatonon, mellette pedig a napi 8 órás munka és fotelsport megy...

2012. aug. 21. 23:28
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Portugál-latin-spanyol nyelvtanár vagyok. Fordítok, tolmácsolok, illetve magán órákat adok, emellett nyelviskolában vagyok óraadó. Van amikor annyi megbízást kapok hogy ki sem látszom a munkából hétfőtől vasárnapig heteken át, (ilyenkor persze van bevétel), de van amikor pangás van és kevesebb a munka. Egy részét otthonról is el tudom végezni, talán ezért is hiszi a környezetem, hogy nem dolgozom, mert éppen nem rohanok reggelente a villamos után.
2012. aug. 23. 12:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Na ez faxa,ezzel jól lehet keresnie,mert ritka nyelvek,megbízásos alapon szerintem próbálj bekerülni állami cégekhez,számlára,vagy esetleg lehet kicsit hülyének néznek sokan most,de a Nemzetbiztonsághoz akár,oda is kellenek az ilyen nyelveket beszélő emberek,legalábbis szerintem :D
2012. aug. 23. 12:42
 6/6 anonim ***** válasza:
Kérdező, annyira irigyellek, kurvä jó munkád van. Egy részét otthonról is tudod végezni, részben kötetlen, van rá kereslet, több lábon állsz stb... Neked összejött az élet.
2012. szept. 2. 05:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!